Paparizou och Svennings känslokaos i natt

Reporter: Christoffer Nilsson, Frida Söderlund, Helena Trus, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Tårarna sprutade i natt - av glädje & sorg

1 av 11

Det blev ett känslokaos.

Helena Paparizou och Linus Svenning bröt ihop i glädjetårar efter Andra chansen-segern.

– Jag ville bara stå och skrika, säger Paparizou till Nöjesbladet.

Tårarna kom direkt.

När Helena Paparizou, 32, och Linus Svenning, 23, knep de sista finalplatserna i Melodifestivalen kunde ingen av dem hålla känslorna tillbaka.

– Jag började störtböla och var tvungen att gå av scenen och torka av mig. Det blev bara för mycket. Det var rena glädjetårar, jag ville bara stå och skrika, säger Helena Paparizou.

– Jag tänkte ”det här är inte sant, det här är inte sant”. Alla känslor är i ett överflöd. Jag är så himla glad!

Helena Paparizou, som vunnit Eurovision song contest för Grekland, var en solklar favorit i första deltävlingen i Malmö. Men då räckte det inte hela vägen till final. Nu kom bekräftelsen hon väntat på.

– Det känns så himla fint. Jag har varit borta från den svenska marknaden så länge. Och nu känner jag att folk tycker om det jag har gjort, jag har fått en bekräftelse och har så mycket kärlek att ge. Jag lovar att jobba baken av mig för att vara kvar, säger hon.

”Jag trodde det var kört”

Linus Svennings ”Bröder”, som är tillägnad hans döde bror Jim, slog ut tidigare melodifestivalsvinnaren Martin Stenmarck. När resultatet kom kunde inte Svenning tro att det var sant.

– Det känns helt sinnessjukt. Jag trodde att det var kört när jag stod mot Martin Stenmarck. Han är kung och har så jävla stark låt. Jag blev så förvånad att jag höll på att trilla av stolen. Jag fattade ingenting, det kändes som en total blackout när de ropade ut mitt namn, säger han.

Sedan kom glädje­tårarna.

– Jag grät som fan. Det betyder jättemycket för mig att den tas emot av folket eftersom låten har sån personlig innebörd. Det var jättesvårt att inte gråta även när jag sjöng. Min bror var med i kväll, det är jag säker på. Och jag hoppas att han är stolt som fan.

Drömmar i kras

Samtidigt fick alla andra se finaldrömmarna gå i kras. Outtrigger klarade inte av att hålla tårarna borta efter duellförlusten mot Paparizou och stöttade varandra i greenroom efter sändningen.

– Besvikelsen är väldigt blandad, men det känns också som att allt bara släpper. Det är en lättnad också, det har varit så mycket press, säger Adam Axelsson.

Även JEM började gråta av besvikelse efter sin sjätteplats. Inte heller State of Drama lyckades återupprepa förra årets finalsuccé.

– Det kändes för jävligt. Vi tycker att vi hör hemma i finalen. Det är total bedrövelse, säger sångaren Emil Gullhamn.

SÅ BLIR STARTORDNINGEN I FINALEN

1. Anton Ewald - ”Natural”

2. Ellen Benediktson - ”Songbird”

3. Alcazar - ”Blame it on the disco”

4. Oscar Zia - ”Yes we can”

5. Linus Svenning - ”Bröder”

6. Helena Paparizou - ”Survivor”

7. Yohio - ”To the end”

8. Sanna Nielsen - ”Undo”

9. Panetoz - ”Efter solsken”

10. Ace Wilder - ”Busy doin’ nothin’”

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN