– Konstgjord vagina – det var värst

NÖJE

Stjärnorna om att spela in Lars von Triers nya sexfilm

1 av 8

KÖPENHAMN. De blottar sig själv som aldrig förr, både ­fysiskt och psykiskt.

Men Charlotte Gainsbourg, 42, tycker att sex- och misshandelsscenerna inte var det värsta i ”Nympho­maniac”.

– Att lägga upp sig med ­benen i vädret och låta ­maskörerna i flera timmar montera dit en konstgjord vagina, det var allra värst, säger hon till Nöjesbladet.

Manusförfattaren och ­regissören själv, Lars von Trier, 57, tiger som muren. Han har diskvalificerat sig själv som intervjuobjekt efter presskonferensen på Cannes-festivalen 2011, där han gjorde skandal och blev utkastad från ­festivalen.

”Många har åsikter”

Stellan Skarsgård, 62, spelar mannen som i timmar sitter och lyssnar på filmens Joe (Charlotte Gainsbourg) och hennes berättelse om sitt liv som nymfoman.

– Många har åsikter om Lars von Triers kvinnosyn. Jag tänker inte prata för honom. Men finns det någon regissör som har gett så många bra och mångbottnade huvudroller till kvinnor? undrar Stellan.

Charlotte Gainsbourg är ­lite orolig för vad hennes 11-åriga dotter ska tycka om filmen.

– Familjen går alltid först, men det här var en film jag bara måste göra. Annars är inte sex- och misshandelsscenerna så farliga. Värst var inget ni sett i filmen. Det var att tidigt på morgonen lägga upp sig med benen i vädret och i timmar se på hur några maskörer monterar fast en konstgjord vagina ovanpå min riktiga.

”Lars i ett nötskal”

Om scenen med de afrikanska männen, säger hon:

– Ja, det är väl Lars i ett  nötskal, ibland kan han bara inte låta bli att provocera folk. Så som Lars har skrivit rollfiguren Joe förstår jag mig på henne, men jag håller inte alltid med om att hon tar rätt vägar i sitt liv och jag själv är inte alls som henne.

Stellan om Lars von Trier

Förhållandet till regissören:

– Första gången vi träffades inför ”Breaking the waves” för snart 18 år sedan var det första han sa: ”Jag är livrädd för fysisk kontakt”. Då kramade jag honom tills han började skaka. Vi har blivit nära vänner. Och nu går han och kramas med folk på inspelningen…

Tystnaden efter Cannes-skandalen:

– Lars skämt om sin judiska bakgrund och nazismen på ­Cannes-festivalen var dåligt och totalt misslyckat. Men alla som satt i salen vet ju att han inte är en nazist, på riktigt, ändå stod det så i världspressen dagen efter. Det är skandal, tycker jag. Och att Cannes slängde ut honom, festivalen skröt ju annars gärna om att man stod för folks frihet att ­uttrycka sig.