Lady Gaga väljer svenskt

Av: Linnéa Sjölund

Publicerad:
Uppdaterad:
Bea Szenfelds vita papperskreationer syns tillsammans med hemmafruarna från Beverly Hills.
Foto: Youtube
Bea Szenfelds vita papperskreationer syns tillsammans med hemmafruarna från Beverly Hills.

Det var under natten till i söndags som det avslöjades att svenska designern Bea Szenfelds kläder syns i Lady Gagas senaste video G.U.Y.

– Det känns så otroligt bra, det går knappt att beskriva säger, Bea Szenfeld.

Foto: Karin Törnblom
Bea Szenfeld vid en av hennes kreationer.

Det började med ett mejl i inkorgen, ”Urgent: Lady Gaga”, där artisten efterfrågade Bea Szenfelds papperskreationer till sin nya musikvideo. Därefter följde en intensiv mejlväxling med bilder, designönskemål och logistikplanering.

– Man önskar ju att det var mer romantiskt än så egentligen. Att vi möttes i tunnelbanan och att hon gillade det jag hade på mig. Fast så funkar det ju inte. Det kommer en förfrågan, man tackar ja och sen blir det papper om tystnadsplikt. Men självklart känns det bra, bättre än så här blir det inte, säger designern.

Och Bea Szenfeld, som i år vann priset ”Årets blickfång” på Elle-galan för sina papperskreationer, är i gott sällskap i videon. Förutom inhopp från hemmafruarna från ”Real houswives of Beverly Hills” fanns även kreationer från stora internationella designers som Jean-Paul Gaultier och Gareth Pugh.

– Bara tanken på att de, genom klippningar från den ofärdiga videon, har sett min design känns fantastiskt bra. Att Jean-Paul Gaultier har sett min design är stort nog för mig, säger Bea.

Men det är inte första gången ladyn väljer att bära svensk design. 2012 blev det stora rubriker när hon syntes i designern Daniel Bendzovskis stora, fluffiga päls.

Här hittar du fler världsstjärnor som älskar svensk design!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN