Prinsessan Madeleine

Experterna spår: Här firar de smekmånad

avAftonbladet

Roger Lundgren

Hovexpert och chefredaktör, Kungliga Magasinet

”ParadisönMustique”

– Jag tror att de åker till något exotiskt land. Så det blir förmodligen någon superlyxig ‧anläggning i Västindien. Eller någon enskild paradisö, som Mustique, där det engelska kungahuset brukar bo. Även om Madeleine och Chris vill hålla sina reseplaner hemligt, så är det nästan omöjligt. I dag läcker allt ut. Förra gången lyckades ju båda kvällstidningarna luska ut vart Victoria och Daniel åkte. Men till skillnad från sin storasyster kommer Madeleine nog inte ställa upp på intervjuer under sin smekmånad.

Johanna Lejon

Förste hovreporter, Svensk Damtidning

”Avskild plats i Karibien”

– Madeleine månar om sitt privatliv och sätter stort värde på att slippa medier. Och Chris känner likadant. Så de kommer jobba hårt på att ingen ska få reda på vart de åker. Men jag tror de väljer Karibien. Där blir det svårt för medier att följa efter. Men jag tror att Madeleine och Chris, precis som Victoria och Daniel, kommer vara borta länge och resa runt till olika länder.

Daniel Nyhlén

Hovexpert

”Bahamas är typiskt dem”

– Jag tror att de utgår från Miami och sedan drar ut till Bahamas. Det låter lite som en Madeleine och Chris-resa. De vill ha alla tänkbara bekvämlighet och lyx. Så jag tror att det blir någon skyddad resort på någon Bahamas-ö, där de kan få rå om varandra. Kungafamiljen har ju under årens lopp lärt sig till vilka människor de kan förmedla information ‧utan att den sprids.

Jenny Alexandersson

Författare och hovexpert, Aftonbladet

”De åker till Mauritius”

– Jag tror att Madeleine är livrädd för att bli bevakad under sin smekmånad. Men det lustiga är att sådana här saker alltid kommer fram. Världen krymper och det blir allt svårare för kungligheter att resa —inkognito. Mitt tips är att de åker till Mauritius, där Tord Magnusson, som är gift med kungens syster, är generalkonsul. På så vis kan de hålla planeringen inom familjen, utan att riskera att något läcker ut.

ARTIKELN HANDLAR OM