8 tips för smink i sommarvärmen

Känns det som om ditt smink rinner av dig i värmen? Du är inte ensam. Varma och fuktiga dagar som dessa är inte direkt optimala för ett sminkat ansikte. Här är åtta tips som får din makeup att sitta lite längre.

Även på ett soligt Wimbledon ser Victoria Beckham fantastisk ut.
Även på ett soligt Wimbledon ser Victoria Beckham fantastisk ut.

Använd mindre makeup

Det känns lite som en självklarhet men det behöver skrivas ut ändå. Skippa den där tunga och supertäckande foundationen och satsa istället på en kräm som gradvis ger dig lite mer färg. På så vis eliminerar du ett gäng produkter men får fortfarande en härlig glow. Vi gillar ”BB gradual tan for face” från James Read som du penslar på och som gradvis ger dig en gyllene färg.

Håll dig till krämigt eller pudrigt

Om du mixar olika typer av produkter allt för mycket finns risken att det mest blir kakigt och flammigt. Har du en torrare hy, satsa på krämiga produkter som ger en fin glow. Är din hy åt det fetare hållet, satsa på puder.

Älska hushållspapper

Konstig rubrik, eller? Nä, inte särskilt. Istället för att pudra och pudra och riskera ett kakigt resultat kan du förlita dig på gammalt hederligt hushållspapper istället. Den värsta glansen försvinner och du ser fräsch ut igen på ett kick!

Håll skuggan på plats

Om du inte redan gör det så är det hög tid: investera i en primer. Den fungerar ungefär som ett klister (fast så klart utan obehagligt klistrig känsla) och låser fast ögonskuggan. Det finns varianter för alla plånböcker men redaktionen gillar speciellt ”Prep+prime eyeshadow primer” från Wet n' wild för dess billiga pris och otroliga hållbarhet.

Byt ut din eyeliner

Om du älskar din kajalpenna kan det vara läge att tänka om. De är nämligen vaxbaserade och vax smälter som bekant i värme. Satsa på en gelliner eller en flytande variant under sommarens varmaste dagar.

Glöm inte brynen

Enklaste sättet att se mer vaken ut? Fyll i dina bryn. Satsa på en färgad gel som snabbt ger brynen på form och fyllighet. Vi gillar ”Gimmie brow” från Benefit som snabbt och enkelt gör jobbet.

Mascaratricket

Vattenfast mascara kan känns som ett givet alternativ under fuktiga dagar som dessa. Men, vi vet alla vilket helvete det kan vara att få bort den sen. För att undvika problemet kan du istället använda din vanliga mascara och sen ”låsa in den” med hjälp av en vattenfast variant. Måla alltså på din favorit som vanligt och därefter ett eller två lager av en vattenfast mascara. På så vis får du hållbarheten men slipper problemet med borttagning eftersom den vattenfast sitter på det första lagret av vanlig mascara och inte direkt på dina fransar. Vi gillar ”Big look mascara” från Pürminerals då den innehåller vårdande arganolja. Som tur är finns den även i en vattenfast variant!

Skippa glosset!

Kladdigt och klibbigt glans som glider av läpparna känns inte direkt som ett bra alternativ. Satsa på ett så kallat ”stain” istället som ger läpparna en hållbar färg. Känns det för torrt? Avsluta med läppbalsam i så fall.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN