Paradise hotel

Deltagarna var alkoholpåverkade – höll på att drunkna i ”Paradise hotel”

Av: 

Christoffer Nilsson

Fanny Edstam

NÖJE

De manliga deltagarna i ”Paradise hotel” blir alkoholpåverkade vid en strand.

Enligt Ervin Veisz tog de sedan ett bad efter att ha lämnats av produktionen – när de sögs ut till havs och kämpade för sina liv.

– Jag grät och spydde hela tiden och var säker på att jag skulle dö, säger han.

I tisdagens avsnitt av TV3:s ”Paradise hotel” får de manliga deltagarna åka på strandutflykt.

När utflykten var färdigfilmad lämnade produktionsteamet stranden för att sätta upp kamerorna bakom ett berg.

Då passade Smail Alihodzic, 24, Carl Åberg, 21, Ervin Veisz, 23, och Freddie Johansson, 23, på att bada.

En våg slog omkull dem och starka strömmar drog ut deltagarna till havs.

Bland deltagarna utbröt panik.

– Till en början är de andra ungefär femtio meter ifrån mig men plötsligt försvinner de från mitt synfält. Jag var säker på att Calle och Freddie hade drunknat. Jag tänkte att jag måste klara det här men vågorna drog ner mig under ytan och för varje gång sveptes jag längre ut. Jag grät och spydde hela tiden och var säker på att jag skulle dö, säger Ervin Veisz.

Blev räddad av Smail

När han höll på att ge upp kom Smail Alihodzic till undsättning.

– Jag har inget val än och simma dit och försöka rädda han. Jag vet inom mig att det kanske innebär slutet för oss båda, skriver Smail Alihodzic på sin blogg.

Ervin Veisz beskriver räddningen:

– Jag la mina armar om hans hals, han tog simtag med armarna och jag sparkade med benen. En våg gjorde att vi skallade ihop och jag höll på att svimma. Smail fick mig att fortsätta och till slut gjorde en våg att vi spolades tillräckligt mycket för att få fotfäste. Vi fick hjälp upp på stranden och då föll jag bara ihop och svimmade, säger han.

Serverades med alkohol

Enligt Ervin Veisz var deltagarna ensamma på stranden när de drogs ut till havs, eftersom produktionsteamet hade gått till en annan plats för att kunna arrangera synkar.

Dessutom var killarna påverkade av alkohol.

– Vi hade druckit fem-sex öl totalt i gruppen när vi grillade på stranden och var lulliga. Jag hade ett par öl i mig men inte så att jag var full, säger Veisz.

Tycker du att produktionen borde haft bättre uppsikt över er?

– Alltså, vi är vuxna människor och det var vårt misstag att bada. Visst hade de kunnat hindra oss, de hade tidigare sagt åt oss att inte göra det, men vem hade trott att något sådant skulle kunna inträffa? Det var ju bara en dag på stranden, säger han.

Max Lagerbäck är TV3:s presschef.

– Jag tvivlar inte på att det var en dramatisk upplevelse för dem. De hade druckit en till två öl var men var aldrig ensamma. En deltagaransvarig, som sagt åt dem att inte bada på grund av förhållandena, fanns på stranden, säger han.

Om ni kände till förhållandena, borde ni inte ha satt ner foten ordentligt och sett till att de inte gick ner i vattnet?

– Det handlar om vuxna människor som blev tillsagda en sak men gjorde en annan. Det är svårt för en deltagaransvarig att fysiskt dra upp dem ur vattnet, säger Lagerbäck.

Kamerorna slogs av

Efter dramatiken fördes deltagarna till ett separat hus utanför villan där dokusåpan spelas in. De undersöktes av läkare och fick möjlighet att prata med en psykolog.

När chocken hade lagt sig kramade programledaren Malin Gramer om några av killarna och pratade kort om vad som hade hänt.

– Det är skitsvårt att vara programledare när jag bara vill fråga, hur mår ni? har hon sagt.

Har tatuerat in sin hjälte

Nu har Ervin Veisz gjort en tatuering tillägnad sin hjälte Smail. Tatueringen föreställer fjäril med texten "F#ck Poseidon. Keep that Smail".
– Jag hade varit död om han inte hjälpt mig. Jag är honom evigt tacksam och tatueringen är mitt sätt att hedra honom, säger Veisz.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Paradise hotel

ÄMNEN I ARTIKELN

Paradise hotel