”En man som heter Ove” förlängs i höst

1 av 3 | Foto: När Ove är som surast har Johan Rheborg ett underbart tungt bittert kroppsspråk, och de magsura replikerna sitter som smäck.
NÖJE

Johan Rheborgs enmansshow ”En man som heter Ove” har lockat storpublik.

Nu förlängs föreställningen med 13 speldatum i höst.

Johan Rheborgs tolkning av Ove i monologform har hyllats av kritiker och fick fem plus av Nöjesbladets recensent. Scenversionen av Fredrik Backmans succéroman förlängs nu med ytterligare speldatum på Rival i Stockholm i höst.

Den tragikomiska berättelsen "En man som heter Ove” handlar om den nitiske ordningsmannen Ove, som får uppleva stora förändringar i både sitt kvarter och sitt liv när en ny grannfamilj flyttar in.

Nominerats till Guldbagge

Johan Rheborg har skapat klassiska karaktärer som Percy Nilegård, Kenny Starfighter och “Fredde” i TV4:s succéserie “Solsidan”. Han har dessutom nominerats till en Guldbagge för bästa manliga huvudroll i Killinggängets film "Fyra nyanser av brunt. Föreställningen regisseras av Emma Bucht.

Fredrik Backman debuterade med “En man som heter Ove” 2012, året därpå kom “Min mormor hälsar och säger förlåt”. Senaste romanen “Britt-Marie var här” släpptes i oktober 2014.

ARTIKELN HANDLAR OM