Christian Falks självbiografi släpps

1 av 3
Christian Falks självbiografi släpps nästa år.
NÖJE

Sista månaden i livet jobbade Christian Falk med sin självbiografi.

Nästa år släpps den.

– Vi träffades varje dag och pratade, säger Håkan Lahger, författare till boken.

För två år sedan började Christian Falk pratat med bokförlaget Bonnier om att göra en bok. Den skulle handla om Imperiet-basistens liv.

Den sista tiden arbetade Christian Falk tillsammans med författaren Håkan Lahger varje dag, och om ett år ges boken ut postumt, skriver Dagens Nyheter.

Håkan Lahger kopplades in i projektet i slutet av maj. Då arbetade han med att producera Christian Falks sommarprat, som sändes två dagar efter musikerns död.

– Jag hann arbeta med Christian i en månad. Vi träffades oftast på förmiddagarna, för då var han som piggast. Sedan gick jag hem och skrev ut det vi hade pratat om på eftermiddagarna. Sedan fick hann titta på det jag skrivit, och så satte vi i gång med nya snack, säger han till Nöjesbladet.

Besökte sjukhuset

I stort sett varje dag i en månads tid fortsatte mötena.

– Han ansträngde sig mycket för att fixa det trots att han var sjuk. Vi hann mycket på den korta tiden, men jag hade gärna suttit några månader till med honom, så klart, säger Håkan Lahger.

När Christian Falk blev sämre och fick läggas in på sjukhus upphörde arbetet.

– Jag var på sjukhuset och besökte honom, men då jobbade vi inte, säger Håkan Lahger.

Vänner och familj i boken

Han berättar att självbiografin inte bara kommer att innehålla Christian Falks ord. Vänner, familjemedlemmar och kollegor medverkar också på sidorna.

– Vilka de är vill jag inte gå in på. Jag jobbar fortfarande med boken, säger Håkan Lahger.

Boken handlar om Christian Falks liv. Det han själv ville berätta om.

– Han visste att han hade ett speciellt liv, med massa bra saker att säga om en fantastisk karriär det inte har berättats så mycket om, säger Håkan Lahger.

Under månaden arbetet pågick hann han komma när Christian Falk.

– Det gör man med en person som är så öppen och berättar så mycket om sig själv. Man blev någon slags kompisar, och samtidigt var det ett jobb vi gjorde.

Christan Flak avled den 24 juli, efter en tids kamp mot cancer.