Williams plan för att dela förmögenheten

NÖJE

Upprättade fond till de tre barnen – pengarna delas ut i tre steg

1 av 3 | Foto: Robin tillsammans med barnen Zachary, Zelda och exfrun Marsha.

Robin Williams såg efter sina barn ekonomiskt.

Nu rapporterar TMZ om skådespelarens finansiella plan – en trestegsmodell för att stötta de tre barnen.

Skådespelaren Robin Williams hittades död i sitt hem i Kalifornien på måndagen.

Dödsorsaken misstänks vara självmord.

Nu rapporterar TMZ att Williams hade upprättat en fond för sina tre barn. Sajten har kommit över dokument från 2009 som visar hur pengarna från fonden skulle fördelas.

De tre barnen Zachary, 31, Zelda, 25, och Cody, 22, får pengarna i tre steg.

När de fyllde 21 fick de en tredjedel av pengarna. När de blev 25 fick de hälften av det som återstod och när barnen blir 30 år gamla får de den återstående sammanlagda summan.

Uppges vara förmögen

Det är ännu inte känt hur mycket pengar som finns i fonden. Enligt den amerikanska sajten var Williams mycket förmögen och det mesta kommer troligtvis att tillfalla Williams hustru Susan Schneider.

2012 uppskattades Robin Williams förmögenhet till ungefär 900 miljoner kronor. Men i en intervju från förra året hävdade Williams att han var nära på bankrutt på grund av sina tidigare skilsmässor. Skådespelaren sa samtidigt att han skulle sälja sin villa, värderad till ungefär 240 miljoner kronor, för att lösa sina problem.

Tillbakavisar fattigrykten

Robin Williams var mellan 1977 och 1988 gift med Valerie Velardi. Tillsammans har de sonen Zachary.

Året efter skilsmässan, 1989, gifte Robin Williams sig med Marsha Garces. Tio år senare begärde hon skilsmässa. De fick tillsammans barnen Zelda och Cody tillsammans.

Flera medier har sedan Williams död rapporterat att skådespelaren var utfattig. De uppgifterna tillbakavisas av hans talesperson Mara Buxbaum.

– Men jag behöver inte jobba. Jag har det bra ställt ekonomiskt. Däremot vill jag jobba, sa han då, sa Williams själv till Nöjesbladet förra året.

Affärsmagasinet Forbes uppskattar Robin Williams förmögenhet till omkring 345 miljoner kronor, skriver Contactmusic.

Robin Williams blev 63 år gammal.