Hela hennes familj mördades - fick oväntad tröst av ”Dumbledore”

NÖJE

”Lycka kan finnas i de mörkaste stunder men, glöm inte bort att tända ljuset”

1 av 3 | Foto: Cassidy Stay spelade död när hennes morbror avrättade hela familjen.

Harry Potter-författaren J.K Rowlings skrev ett brev till Cassidy Stay, 15 vars hela familj tragiskt mördades tidigare i somras.

Den 9 juli bröt sig Ronald Lee Haskell in hos familjen Stay. Haskell band hela familjen, mördade Cassidys fyra syskon, mamma och pappa. Cassidy lyckades överleva genom att spela död.

Citerade Dumbledore

Tre dagar senare höll Cassidy en minnestund för sin familj. I hennes tal citerade hon professor Dumbledore, en karaktär i Harry Potter-serien: ”Lycka kan finnas i de mörkaste stunder men, glöm inte bort att tända ljuset”. 

Brev från en vis man

Talet spreds på internet och enligt Hollywood Reporter nådde det till slut Rowlings som beslutade att skriva ett brev till den modiga tonåringen. Avsändare till brevet var inte den världsberömda författaren själv. Avsändaren var i form av professor Albus Dumbledore. En i böckerna mcyket vis rektor på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom.

Handskrivet brev

Brevet från från professor ”Dumbledore” var handskrivet i lila bläck. Och tillsammans med brevet följde det en trollstav och ett antagningsbesked till Hogwarts. 

Innehållet i brevet är privat.