TV4 sparkar ”bluff-bonden” från ”Bonde söker fru”

Linda Lindorff: ”Bönderna har skrivit ett kontrakt med oss”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Nöjesbladet avslöjade att en av de tilltänka bönderna som skulle söka kärleken i årets upplaga av ”Bonde söker fru” inte var singel.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet sparkas nu bonden ur programmet.

Dessutom uppges han ha gjort sig skyldig till kontraktsbrott. 

I samband med att TV4 är i full färd med att smygpresentera de kärlekstörstande bönderna i årets upplaga av ”Bonde söker fru” avslöjade Nöjesbladet att en av de tilltänkta bönderna inte var singel.

Då vägrade TV4 bekräfta uppgifterna. Nu kan Nöjesbladet berätta att TV4 sparkar mannen från programmet, enligt uppgiftslämnare med insyn. Efter Nöjesbladets avslöjande ska han ha blivit uppringd av kanalen och fått beskedet att han inte längre är aktuell för programmet.

Programledaren Linda Lindorff, 47, skriver vagt om turbulensen som uppstått på sin blogg.

”Jag förstår att det här kanske skapar en del funderingar men tro mig – det kommer så klart inte att vara med en bonde i vårt program som redan har en kärlek i sitt liv”.

”Ingen utan genuin längtan”

Mannen ska enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare ha sökt till programmet ”bara för att få visa upp sig i tv” och ”bli känd”.

Lindorff understryker att det är uteslutet att ha med honom i programmet.

”Bonde söker fru handlar om längtan och drömmen att hitta den rätta. Programmet bygger på äkta känslor och det är just det som gör det år efter år blir så väldigt älskat och får såna tittarsiffror. Det finns inte en personlighet i världen som vi skulle ha med i det här programmet om han eller hon inte varit singel och har en genuin längtan”.

Har brutit TV4-kontraktet

Enligt Nöjesbladets källor med insyn ska ”bluff-bonden” ha skrivit på ett kontrakt för medverkan med kanalen för drygt en vecka sedan.

”Jag kan också berätta att de bönder som vi presenterar skrivit på kontrakt där de intygar att de just är singlar. Det här är mest en formalitet men ändå, om det inte stämmer gör man sig skyldig till kontraktsbrott”, skriver Linda Lindorff.

TV4 avböjer att kommentera Nöjesbladets avslöjande närmare.

– Vi är mitt inne i inspelningar och kan inte prata om om våra singelbönder förrän dessa är presenterade och programmet färdiginspelat. Vi kommenterar i regel aldrig avtalsfrågor. Detta är det svar vi ger, svarar exekutiva producenten Clara Tengbom via Åsa Örtengren, pressansvarig för ”Bonde söker fru” i ett mejl till Nöjesbladet.

Nöjesbladet söker bonden.

”Bonde söker fru”-castingprogram sänds i TV4 den 4 april.

1 av 3 | Foto: Carolina Byrmo
Linda Lindorff, programledare i ”Bonde söker fru”
Publicerad:

LÄS VIDARE