Louise Karlsson fick aldrig chans till revansch: ”Lite bittert”

”Tyvärr var det för mycket pusslande”

avLeo Pettersson

NÖJE

Simlaget fick lämna ”Mästarnas mästare”.

Louise Karlsson är besviken över att det var för många strategiska grenar i programmet.

– Men det är produktionen som bestämmer, säger hon.

Jaktstarten i söndagens avsnitt av ”Mästarnas mästare” gick inte som simmerskan Louise Karlsson hade hoppats på.

Medans bollaget och skidlaget sprang vidare från pilkastningsmomentet fastnade hon helt. Hennes lagkamrater fick inte möjlighet att ge sig in i tävlingen alls.

– När de väl satt så ploppade de ut igen. Det hade varit bättre om pilarna gått genom ett hål i stället för att sitta fast. Det var höjden av otur. Sen har jag väl inte kastat mycket pil heller. Det var en stor dos av mental träning kan man väl säga, säger hon till Nöjesbladet.

Fick du panik?

– Nej, inte panik men det är klart att man blir lite stressad. Jag hade lika gärna kunnat skita i det och gått därifrån men den styrkan har jag, att jag ändå bara kör på. Jag har aldrig gett upp i hela mitt liv och skulle aldrig göra det i en sådan situation heller.

1 av 5

”Det är lite bittert”

Senare ställdes simlaget mot bollaget i den klassiska nattduellen.

Då fick Louise Karlsson inte möjligheten att revanschera sig.

– Killarna visste att jag hade kört den innan och att jag är reaktionssnabb så de ville inte utmana mig från början. Så jag fick ju ingen revansch där heller.

Är det bittert?

– Ja, men man hade ju gärna velat utmana dem i en nattduell. Det är lite bittert att man inte fick dra sitt strå till stacken.

”Går inte att backa bandet”

Överlag är Louise Karlsson nöjd med årets upplaga av ”Mästarnas mästare”. Att tävla i lag i stället för individuellt var roligt, menar hon. Samtidigt kan hon inte blunda för att det var en fördel för de idrottare som tidigare tävlat i lag.

– Det är klart att när du är van vid lagspel så har du en också en vana av olika former av strategiarbete. Tyvärr var det för mycket pusslande och strategiska delar som vi föll på igenom det här, säger hon och fortsätter:

– För vår del hade vi klart önskat mer fysiska saker. Men det är som det är nu. Det går inte att backa bandet och det är produktionen som bestämmer. Vi är i alla fall nöjda med insatsen. Vi gjorde vårt alla bästa och vi har haft väldigt trevligt och kul tillsammans.

”Mästarnas mästare” sänds på söndagar klockan 20.00 i SVT1.

De har vunnit Mästarnas Mästare 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM