Rapparen Kevin Fret skjuten till döds

Artisten blev 24 år

avLinn Elmervik

NÖJE

Den puertoricanske artisten Kevin Fret sköts åtta gånger under en motorcykelfärd.

Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Rapparen blev 24 år.

Kevin Fret dog tidigt på torsdagsmorgonen efter att ha skjutits medan han färdades på en motorcykel i Puerto Ricos huvudstad San Juan, rapporterar BBC.

Artistens manager Eduardo Rodriguez bekräftar hans död.

– Detta våld måste sluta. Det finns inga ord som kan beskriva smärtan vi känner över att en person med så många drömmar måste lämna oss. Vi måste alla förenas i dessa svåra tider och be om fred i vårt älskade Puerto Rico, säger han.

1 av 2
Kevin Fret.

Mordvåg över Puerto Rico

En mordutredning har inletts.

Frets död är ett i raden av flera mord som skakat Puerto Rico den senaste tiden. Enligt CBS News är mordet det 22:a i landet bara under 2019 och polisen beskriver tillståndet som en ”våldskris”.

Kämpade för HBTQ-frågor

Kevin Fret slog igenom med låten ”Soy asi” för drygt ett år sedan och ansågs vara den första öppet homosexuella artisten inom latin trap. I intervjuer har han berättat att han genom sin existens hoppades kunna öppna dörrar för andra HBTQ-artister i branschen.

– Jag är en person som inte bryr mig om vad andra tycker. Nu ser jag unga homosexuella killar eller tjejer som ser på mig som en förebild. Som att wow, om han gjorde det och inte bryr sig om vad andra tycker så kan jag också göra det, sa han till Paper i april förra året.

Kända profilerna som lämnat oss under 2018 02:17
ARTIKELN HANDLAR OM

Musik

Mord