Sexårige ”Talang”-stjärnan rappar om sitt medfödda hjärtfel

Osman charmade juryn och tittarna

avMathilde Albinsson

Osman var bara fem år gammal när han totalgolvade jury och tittare med sin charm och kaxiga rap.

I dag gör han succé på Youtube och drömmer om en artistkarriär.

Men han har också genomgått tre hjärtoperationer.

– Jag vill inte att han ska tänka att han är annorlunda för att han föddes med ett hjärtfel, säger pappa Ahmet i en intervju med Hjärtebarnsfondens tidning ”Hjärtebarnet”.

Osman Salijevic, 6, rappade så att jurymedlemmarna i ”Talang 2018” tappade hakorna. Han fick stående ovationer från både juryn och publiken och skickades direkt till final. Då var han bara fem år gammal.

Månader senare släppte han låten ”Dom vill veta” med textrader som ”Krigat sen jag var liten, hjärtat hade fel, så jag lever för musiken.”

Den unge talangen är också en kämpe, som genomgått tre hjärtoperationer. Osmans pappa Ahmet förklarade sonens tuffa historia för ”Talang”-juryn när det begav sig.

– Osman har varit ganska sjuk, han blev hjärtopererad tre gånger. Vi har varit mycket på sjukhuset och när han var bebis så lugnade musiken ner honom när han mådde dåligt. Sen fortsatte vi bara med musik, sa han då.

Yngste deltagaren någonsin

Osman kom tvåa i ”Talang”. Han är hittills den yngsta deltagaren i tv-programmets historia. Framgången har gett honom mersmak på artistbranschen. I en intervju med Hjärtebarnsfondens tidning ”Hjärtebarnet”, som utkom i onsdags, berättar Osmans pappa Ahmet att framtiden ser ljus ut för den unge Åstorpsrapparen.

Men de skyndar långsamt.

– Vi kommer ta det i hans egen takt. Förhoppningsvis behövs det inga fler operationer. Osman går på ultraljud för att se att allt är som det ska och hittills har det varit det, säger Ahmet i intervjun och fortsätter:

– Jag är glad att han har musiken för han pallar inte lika mycket som de andra barnen, han blir snabbare trött och måste vila oftare.

1 av 4 | Foto: TV4
Osman Salijevic i ”Talang”.

Det var just låten ”Dom vill veta” som gav Osman den åtråvärda andraplatsen i ”Talang”-finalen tidigare i år. Musikvideon till låten har i skrivande stund 1,5 miljoner visningar på Youtube.

– Jag vill inte att han ska tänka att han är annorlunda för att han föddes med ett hjärtfel. När han blir äldre kommer han att märka det, men det är inget bra att peka ut det för honom nu, säger Ahmet till Hjärtebarnet.

Nya låtar på gång

Succén fortsätter alltså för Osman. För Nöjesbladet berättar pappa Ahmet att Osman planerar fler låtar. Artistdrömmen lever än.

– Osman älskar uppmärksamhet och att vara i centrum. Just nu jobbar vi på en ny låt som vi ska släppa, men vi vill inte göra saker för hastigt eftersom han är hjärtsjuk.

– Han bestämmer, jag pushar bara det han vill, men han älskar att vara artist och ska hela tiden hålla på med musik, att rappa och nu börjar han sjunga också. Det är något han älskar just nu, men han är fortfarande bara ett barn så man vet aldrig vad han vill blir när han blir äldre.

ARTIKELN HANDLAR OM