Kampanj för stort rejv på ”Dragon Gate”

avOlle Kvarnsmyr

1 av 3 | Foto: JONENG / / 85756

Inte långt från Tierp, invid E4:an ligger det mytomspunna och lite ödsliga kinesiska palatset ”Dragon Gate”. Men kanske det snart äntligen blir liv och rörelse i palatset. Just nu pågår det en kampanj för att anordna en konst, musikfest och ett gigantiskt rejv på den muromgärdade palatsgården

2004 började den kinesiske myggmedelsmiljardären Jingchung Li uppföra palatset. Planen var att bygga ett kinesiskt kulturcenter, ett affärscentrum, en flera hundra meter lång draksvans, ett shaolintempel, ett spektakulärt museum komplett med en terrakottaarmé och en språkskola. Myggmedelsmiljardären ville att platsen skulle bli ett litet Kina - en plats där öst och väst kunde mötas. Dessutom var det någonting med bra feng shui också. Myggmedelsmiljardären sägs ha lagt ner 200 miljoner kronor på Dragon Gate – utan att kunna öppna hotellet. Bland annat har ventilation och brandskydd inte klarat besiktningarna.

Från techno i bastun till dans bland drakar

Sedan ett år ligger palatset till försäljning hos en mäklare och tydligen finns nu äntligen alla tillstånd som krävs för att öppna. I väntan på den perfekta kunden har klubbprofilen Aaron Eklöf, känd för att bland annat arrangerat den mytomspunna ”Technobastun” startat en kampanj för att anordna ett stort utomhusrejv, konst och musikfest på Dragon Gates palatsgård.
”Det är en fantastiskt miljö med en stor gård som vi vill förvandla till en utomhusscen”, skriver arrangören på kampanjsidan.
Klubbprofilen vill både ha en lokal och internationell prägel på den eventuella framtida dansanta tillställningen.

”Vi vill jobba med lokala arrangörer och ta dit internationella akter och hoppas att det kommer att locka folk till den här vackra platsen”, säger arrangören.

Musikalisk plats

Palatset är inte främmande för musikaliska händelser. Dragon Gate har invigts hela två gånger och vid båda tillfällen haft musikuppträdande. Vid första invigningen 2007 baxade Robert Wells sitt piano till palatset och rev att ett par dängor till publikens jubel. Vid den andra invigningen 2012 var det dubbelt kul då både Kalle Moraeus och Ace Wilder var där och spelade för en nästan full palatsgård.
Vill du stödja kampanjen gör du det här. I skrivande stund har arrangören fått ihop 2821 kronor. Väljer du att donera 500 kronor till dans, konst och musikfesten får du även en keps.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tierp