Nöje

G-Eazy döms till böter efter nattklubbsbråket i Stockholm

Av: 

Jakob Meijer

Mathilde Albinsson

NÖJE

Världsstjärnan G-Eazy åtalas för tre brott efter nattklubbsbråket i Stockholm.

På fredagen dömdes han i Stockholms tingsrätt till villkorlig dom samt böter om 80 000 kronor.

Han försätts omedelbart på fri fot, vilket innebär att han kan fortsätta sin pågående turné.

Artisten Gerard Earl Gillum, 28, mer känd som G-Eazy, åtalades på fredagsmorgonen för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott avseende eget innehav av kokain. Samma dag inleddes rättegången i Stockholms tingsrätt mot den amerikanske stjärnan.

På eftermiddagen dömdes världsstjärnan till villkorlig dom samt dagsböter om 80 000 kronor, skadestånd om 6500 kronor till målsägande samt 800 kronor till brottsofferjouren. Villkorlig dom innebär en prövotid om två år, då den dömde förväntas sköta sig. Förutom dagsböter kan samhällstjänst, oavlönat arbete under en viss tid, kan bli aktuellt.

Försvaret: ”Vi är mycket glada”

Domstolen menade bland annat att eftersom artisten är ostraffad sedan tidigare är villkorlig dom den lämpligaste påföljden.

Han försätts även på fri fot omgående. Det beskedet innebär att artisten kan fortsätta sin pågående turné och genomföra kvällens spelning i norska Stavanger. Försvarsadvokaten påpekade under rättegången att artisten skulle flyga dit på fredagskvällen.

Artisten riskerade inför rättegången att tvingas ställa in de 27 konserter som återstår av turnén. G-Eazy såg lättad ut när domen föll.

– Vi är mycket glada. Domstolen har idag lyssnat på försvarets argumentation helt på det sätt som vi önskade. Det här är en mycket bra dom för min klient. Jag kan bara konstatera att ett kortare fängelsestraff hade fått förödande sociala konsekvenser för mig klient, säger G-Eazys försvarare Mikael Westerlund.

Åklagaren Carl Mellberg yrkade på två månaders fängelsestraff.

– Jag yrkade på fängelse för jag tycker att det var den rätta påföljden. Tingsrätten var av en annan uppfattning. Jag får läsa domen när den kommer i skriftlig form och fundera hur jag vill göra därefter.

En överklagan kan bli aktuell.

– Jag utesluter inget, säger han.

G-Eazy: ”Jag är väldigt ledsen”

Målsägande berättar efteråt för Nöjesbladet att han trots att tingsrätten valde att inte ge artisten fängelse är nöjd med domen. Han har förståelse för påföljden då ett fängelsestraff kan påverka artistens livssituation negativt. Han har dock fortfarande smärtor efter bråket.

G-Eazy uttryckte sig ångerfullt under rättegången.

– Jag är väldigt ledsen och vill be om ursäkt för allt jag har gjort. Det ligger inte i min karaktär. Jag är inte våldsam som person och det här är det första bråket jag varit med om sen jag var liten. Det speglar inte min personlighet. Jag mår väldigt dåligt och jag ber om ursäkt från botten av mitt hjärta, sa han och vände sig mot målsägande.

G-Eazy uppgav också under rättegången att han ville slippa fängelse och att brotten istället borde vara förlagda med bötesstraff. Han är även villig att återvända till Sverige för att genomföra samhällstjänst, sa han.

Det var natten till torsdag som stort bråk utbröt på nattklubben Solidaritet i Stockholm där rapparen G-Eazy, som tidigare under kvällen spelat på Annexet, ska ha varit en av de drivande. Artisten greps och begärdes senare häktad då åklagaren menade att det fanns en flyktrisk.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

LÄS VIDARE

Känd artist döms för hot mot ex-flickvän - skickade djävulssmileys