Tim ”Avicii” Bergling död

Tusentals läsare hyllade Avicii: ”Han hjälpte mig”

Av: 

Leo Pettersson

NÖJE

Musiken som Tim ”Avicii” Bergling har producerat har fått en hel värld att dansa.

Men den har också hjälpt många.

– Du hjälpte mig med min depression med din musik. Jag mådde inte alls bra men din musik gjorde mig så stark. Tack för allt, skriver signaturen Kristof.

På fredagen kom nyheten som fick hela världen att stanna till. Den svenska världsartisten Tim ”Avicii” Bergling är död. Han blev 28 år.

I Nöjesbladets chatt har kondoleanserna och hyllningarna fullständigt strömmat in.

Många är tacksamma över hur hans musik och sätt att vara har hjälpt dem.

”Hans musik fick mig alltid att blicka framåt. Hade hans ”levels” på när jag tog studenten och åkte runt på plattan med ett leende från öra till öra. Kan fortfarande inte tro det.. Tack för bra musik, har aldrig lyssnat på något annat än Avicii ända sen han debuterade. Tack för att du sammanfört en stor grupp människor trots att du genomgått stora prövningar. För oss som är hans fans, let’s be lonely together. ️ Vila i frid älskade älskade älskade Tim”, skriver signaturen L.

”Avicii var en av mina favoritartister i housemusik, hans senaste låt without you hjälpte mig att gå igenom min sorg av min förlust av min mor som nyligen dog”, skriver en annan.

”Kommer ALLTID finnas i mitt hjärta!”

”Genom hans fantastiska musik och personlighet hjälpte han mig till att må bättre efter en stor bortgång i familjen, efter den svåra tiden har jag aldrig hittat någon bättre musiker än han. Mina tankar och tårar går till hans anhöriga och fans! Kommer ALLTID finnas i mitt hjärta! Vila i frid älskade idol och människa, Tim Bergling”, skriver Linnea.

”Din musik räddade mig från min skilsmässa jag gick igenom för 5 år sen. Tack vare den så har jag kämpat å krigat för att må bra igen. Tack Avicii du är saknad”, skriver Bobban.

Älskad av alla generationer

Flera läsare menar att han var ödmjuk som människa trots de stora framgångarna.

Det framgår även med tydlighet att hans musik nådde ut till lyssnare i alla åldrar och med helt olika preferenser.

”Trots att jag är en generation äldre, älskade jag din musik. Och som person kändes du så fin och ödmjuk. R.I.P.”, srkiver Helén.

”Tim, den sortens musik du gjorde var inget som tilltalade mig från början, gammal hårdrockare/punkare som jag är. Men med ”Wake me up” och ”Brother” så lyckades du även övertyga en gammal stofil som mig. Jag vill faktiskt påstå att du fullkomligt golvade mig,” skriver Patrick.

”Är en gammal tant men älskade din musik. Vila i frid”, skriver Maria.

”Jag verkligen älskar hans musik speciellt I be waiting for love och videon. Själv är jag gammal och den träffar mig rätt i hjärtat”, skriver Christina.

ANNONS

Vitare tänder och ett fräscht leende 2022? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Han föddes i kändisfamiljen

ÄMNEN I ARTIKELN

Tim ”Avicii” Bergling död

”Avicii” Tim Bergling