Här får hon sin revansch

avChristian Ström, Oscar Nelson

NÖJE

Känslorna tog över när Lena Ph var tillbaka efter kärlekskrisen

1 av 8 | Foto: Festade med vännerna Efter spelningen skålade ­Lena Philipsson i champagne på Pridefestivalens backstageområde. ”I kväll ska jag bara ha kul”, sa hon till Nöjesbladet.

Nu ler Lena Philipsson igen.

Efter den tuffa sommaren var sångerskan i går tillbaka i rampljuset.

– Det var fantastiskt, säger hon till Nöjesbladet.

Efter makens otrohet tog Lena Philipsson, 46, en paus.

Från allt.

De senaste två månaderna har artisten ställt in ­flera planerade framträdanden.

Men i går var hon tillbaka i rampljuset – vid 22-­tiden intog hon Pride-scenen i Tantolunden i Stockholm.

– Det var fantastiskt, ­säger Lena Philipsson.

Kärlekens tecken

Festivalpubliken fick se en sångerska i högform. Philipsson varvade rumpskakningar med att kräla längs scengolvet. Allt till åskådarnas stora förtjusning.

När konserten närmade sig slutet förklarade Lena Philipsson sin kärlek för publiken.

– Tack, kära publik. Jag älskar er, sa hon från ­scenen.

Spelningen gick i kärlekens tecken – både av den lyckliga och mindre lyckliga sorten – med låtval som ”Det gör ont”, ”Lena Anthem” och Laleh-covern ”Live tomorrow”. Sångerskan valde att avsluta kvällen med ”Kärleken är evig”.

I juni i år uppdagades att hennes make Per Holknekt varit otrogen. Lena Philipsson berättade själv att hon var ”oerhört ledsen” och att hon inte såg någon annan utväg än skilsmässa.

Men när Nöjesbladet träffar henne efter Pride-spelningen verkar såren efter sveket börjat läka.

– Jag mår bra, säger hon.

”Verkade glad”

”Allsång på Skansen”-programledaren Måns Zelmerlöw, 26, var på plats i Tantolunden för att kolla in konserten. Efteråt hälsade han på hos Lena Philipsson i hennes loge.

– Hon verkade glad. Jag tror att det var ett fantastiskt tillfälle för henne att göra en ”mini-comeback”. Det mottagande hon fick och all kärlek som finns här. Lenas HBTQ-publik är stor, säger han.

När Lena Philipsson lämnat sin loge fick hon ett varmt mottagande av vännen och artisten Andreas Lundstedt, 40, inne på backstageområdet. Han var imponerad av spelningen.

– Det var grymt, säger Andreas Lundstedt, som tycker det var härligt att se Philipsson på scen igen.

– Det är klart. Det är det alltid.

Med glasen fyllda till bredden med champagne slog de sig ned tillsammans med en handfull andra kring ett långbord för att fortsätta festen.

– I kväll ska jag bara ha kul, säger Lena Philipsson.

Lämnade 01.15

Sällskapet såg ut att njuta av augustinatten och brast vid tillfällen ut i spontansång. Låtvalen: Peps Persson ”Oh Boy” och den gamla Björn Skifs-dängan ”Härligt härligt, men farligt farligt”.

Festligheterna fortsatte sedan inne på området fram till småtimmarna. Vid 01.15 skjutsades Lena Philipsson i väg från området i en röd Volvo.

Lenas tuffa tid

Per Holknekt och Lena Philipsson träffades 2009. De ­beskriver det som ”kärlek vid första ögonkastet”. I mars året därpå köper paret en parad­våning i Stockholm tillsammans. I september blir de make och hustru. Vigseln äger rum i Eric Ericssonhallen, Stockholm.

I juni i år får förhållandet ett ­abrupt slut efter att det framkommit att Per Holknekt varit otrogen.

– Det har uppdagats att Per brutit äktenskapslöftena en längre tid och jag ser därför inte någon annan utväg än skilsmässa. Jag är oerhört ledsen, sa sångerskan i en hälsning till ­Nöjesbladet.

När Odd Molly-grundaren medverkar i en direktsänd intervju med P4 Stockholm berättar han om hur påfrestande situationen varit.

– Jag mår inte bra just nu. Det är en högst privat angelägenhet, sa han.

Den 29 juni lämnar paret in sin gemensamma skilsmässoansökan till tingsrätten. De ber om att få slippa betänketid. Men bara två dagar senare mejlar Holknekt till tingsrätten och vädjar om att få sex månaders betänketid innan skilsmässan går igenom. Hans begäran beviljas av rätten.

Ställde in allt

30 juni

Bara dagar efter att beskedet om att hon lämnar Holknekt meddelar Philipsson att hon ställer in sin medverkan i TV4:s ”Sommarkrysset” den sista juni.

– Just nu tar vi en dag i taget, sa hennes presskontakt Ebba Lindqvist.

24 juli

Philipsson skulle ha medverkat i Tomas Ledins specialkonsert på Skansen i samband med Allsången. Men sångerskan ställde in. Enligt Expressen var anledningen att hon inte orkade möta tv-kamerorna och publiken.

4 augusti

I samband med gårdagens framträdande på Pridegalan skulle Lena Philipsson ha signerat skivor på området. Arrangemanget ställdes dock in med kort varsel.

ARTIKELN HANDLAR OM