Carin da Silva: ’Sluta bry er om hur min mammakropp ser ut’

Publicerad 2016-05-19

Dansprofilen har fått nog av hetsen

Tv-profilen Carin da Silva har fått nog av kroppshetsen.

Nu säger hon ifrån och vill att fler tänker efter.

– Det är min kropp och ingen annan ska bry sig om hur den ser ut, säger hon.

Carin da Silva, 31, går i väntans tider. I september väntar barn nummer två. Men redan igår la hon ut livstecken från sonen på sin blogg, trots att hon tvekade lite.

– Jag vill inte visa mina bristningar, men sen tänkte jag ”vad gör det?”. Det är min kropp och ingen annan ska bry sig om hur den ser ut, säger hon.

Både på sin blogg och till Nöjesbladet berättar hon om den kroppshets som förekommer efter graviditeten.

– Det är en hets kring att man ska komma tillbaka och i form efter graviditeteten. Det är mamma-boot camp, mammaträning och man ser inte en enda mamma med barnvagn som inte har löpartights på sig, säger hon.

Allt förändras

Hon tycker det är viktigt att ta hand om sin kropp för att må bra och ha en god hälsa, men att många gör det för på grund av pressen från samhället.

– Folk har åsikter om andras människors kroppar, men de har inte med det att göra. Även om man kommer ”tillbaka” till sin startvikt ser kroppen annorlunda ut. Allt förändras när man fått barn, säger hon.

Istället påpekar hon vikten av att vara hemma med sitt barn den första tiden och inte ”vara på gymmet var och varannan minut”.

Var tacksam

Under hashtagen ”#mammamage” kan nyblivna mammor lägga upp bilder på sina magar efter födseln. Det är dock bara en sida som syns tycker tv-profilen.

– Det är bara jättevältränade människor som lägger upp där. Två veckor efter att jag hade fött Theo frågade någon om jag väntade tillökning. Det är vanligt att man fortfarande ser gravid ut efter graviditeteten, säger hon.

Responsen på blogginlägget har varit positivt och nu vill Carin att fler tänker efter.

– Man har skapat ett liv med sin kropp. Kroppen är fantastisk. Man ska vara tacksam för det är ingen självklarhet att man ens kan få barn. Att börja klaga på sin kropp är orättvist mot en själv, säger Carin da Silva.

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln