Laila Bagge

Roger Nordin om bytet av radiokanal: ”Längtade tillbaka”

Av: 

Erik Åberg

NÖJE

NRJ var aldrig något för Roger Nordin som nu gör comeback i ”Rix morronzoo”.

Men att skiljas från kollegorna Titti Schultz och Ola Lustig var desto svårare.

– Det är klart att det var en separation som bitvis var lite jobbig, säger han.

I somras kom nyheten att Roger Nordin, 39, skulle gå tillbaka till MTG Radio där han var i nästan 20 år innan han värvades till konkurrenten NRJ. I dag avslöjades det att han tar över ”Rix morronzoo” efter Adam Alsing. Ett program han sänt i många år tillsammans med Titti Schultz och Gert Fylking, men som han nu ska göra med Laila Bagge.

– Jag längtade tillbaka till MTG-andan så när dörren öppnades igen kände jag att det är där jag ska vara, säger Roger.

Trots att han går tillbaka till en plats han känner sig hemma på är det en stor omställning. Mycket på grund av att han inte kommer sända med Titti och Ola Lustig längre.

”Hur ska det här gå?”

– Det blir en del av utmaningen att lära känna ett nytt gäng. Laila är ju en helt annan person än Titti, det går ju inte att jämföra dem, säger Roger Nordin.

Är du nostalgisk?

– Jag är nog det till mitt sätt att vara. Det var inte riktigt ett alternativ att ha med dem. De ville ha mig och det är klart att det var en separation som bitvis var lite jobbig. Jag tänkte ”Hur fan ska det här gå? Klarar jag det utan Titti och Ola?”, man blir så trygg när man sänder år ut och år in, vi känner varandra så väl. Samtidigt måste man bryta mönster ibland, säger han.

”Inte min station”

När Roger Nordin gick till NRJ spelade pengarna en viss roll, men så är inte läget nu. I och med sitt nygammla jobb får han mer mandat på radiokanalen och större insyn – då han kommer sitta med i programledningen.

Dessutom var NRJ inte riktigt något för honom.

– Det var inte min station, målgrupp eller musik. Det var lite för mycket Kim Kardashian och Justin Bieber för min smak. Inte så mycket jag, säger Roger Nordin.

Den 9 januari hörs Roger i ”Rix morronzoo” igen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sprid julkänsla med de vackraste julblommorna! Skicka blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert:

LÄS VIDARE

Kritiserar Mollys Danny-vägran

ÄMNEN I ARTIKELN

Laila Bagge

Radio

Roger Nordin