Skräckrubriker efter Brad Pitts comeback

avTorbjörn Ek

Men ser stjärnan verkligen ”spöklik” ut på röda mattan?

En solbränd Brad Pitt log stort och poserade med fans.

Men tidningsrubrikerna pryds med ord som ”spöklik”, ”trött och medtagen” och ”ansträngd”.

Efter separationen från Angelina Jolie, 41, har Brad Pitt avbokat intervjuer och talkshowframträdanden, men i veckan återvände han till rampljuset. Först i tisdags när han medverkade vid en visning av nya filmen ”Moonlight” och så under onsdagskvällen när han gick på röda mattan på galapremiären av ”Allied” i Los Angeles.

Leendet gav skräckrubriker

Brad Pitt, 52, har gång på gång utsetts till världens sexigaste man, men nu tycks världens medier ha tävlat i att tolka stjärnans look på röda mattan som en avspegling av hans sinnestillstånd efter skilsmässan.

Brittiska The Sun menar att Brad ”ser ansträngd ut” och skriver att han ”håller masken” när han med ett stort leende poserar på bild tillsammans med vännen Julia Roberts, 49, i tisdags.

Daily Mirror använder uttrycket ”gaunt”, som kan översättas med ”spöklik” eller mager” i sin rubrik om Brad Pitts galapremiär i Los Angeles. Tidningen skriver om den åtta veckor långa polisutredningen om påstådd barnmisshandel och hur utredningen nu lagts ner. På bilder i tidningen syns en solbränd Brad Pitt som poserar tillsammans med sin motspelare i ”Allied” Marion Cotillard, 41, men enligt Daily Mirror visar bilderna att ”utredningen tycks ha tagit ut sin rätt på stjärnan som ser ut att ha gått ner i vikt de senaste veckorna”.

Småprat med fans blev ”försjunken i tankar”

Skräckrubrikerna fortsätter även i nyzeeländska upplagan av Yahoo News med beskrivningen av Brad Pitt som ”trött och medtagen”. Enligt nyhetssajten ska Hollywood-hunken under sitt röda mattan-framträdande ha tyckts vara ”trött och djupt försjunken i tankar”.

Till bilder från röda mattan, där Brad Pitt både poserar ensam och med Cotillard, syns Pitt le lätt mot kamerorna i mörk kavaj och ljus, uppknäppt skjorta. Men enligt Yahoo News så var ”skådespelarens orakade, grånande skägg och magra, medtagna ansikte långt ifrån hans vanliga look”.

Att Pitt stannade till och pratade med väntande fans och poserade på selfies med flera av dem nämns dock inte i Yahoo News artikel.

ARTIKELN HANDLAR OM