Nöje

Linda Lampenius sorg efter pappans dödsfall

Av: 

Patrik Jäverbo

NÖJE

Linda Lampenius: ”Det känns som om jag tappat en bit av mitt hjärta”

Under torsdagsmorgonen gick Börje Lampenius, pappa till violinisten Linda Lampenius bort. Han blev 94 åt gammal. Artisten skriver nu om sorgen på Instagram.

– Det känns som om jag tappat en bit av mitt hjärta, skriver hon.

Det var på torsdagens morgon som Börje Lampenius gick bort, och samma dag så skrev musikern om dödsfallet på sitt Instagram-konto. ”Min älskade pappa, Börje Lampenius, gick bort imorse. Saknaden är stor och sorgen obeskrivlig. Pappa var min idol. Rolig, snäll och begåvad. Det känns som om jag tappat en bit av mitt hjärta." skriver artisten.

Var vid teatern i nästan 50 år

Börje Lampenius började sin karriär vid Svenska teatern i Helsingfors redan på 40-talet och arbetade där i nästan femtio år innan han gick i pension. Men han kunde inte hålla sig ifrån scenen och fortsatte efter pensionen med teater och skådespel.

Han var mångsysslare och arbetade både med skådespeleri, regi samt komposition inom teaterns värld. Enligt Österbottens Tidning avled han på ett sjukhus i Helsingfors och enligt sonen Bo Lampenius ska han ha varit svag en längre tid.

”Vi var så lika. Jag kommer att göra mitt yttersta för att föra mitt musikaliska arv vidare, resten av mitt liv.” skriver Linda Lampenius vidare om tragiska händelsen. Börje Lampenius blev 94 år gammal och hade tre barn.

ANNONS

Inredning från Ellos - upp till 40% rabatt på varor från Ellos Home och många fler

Extern länk från Ellos

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Lampenius: ’Var som en dotter till Hugh Hefner’