Från budget till lyx

NÖJE

H&M blir dyrt i händerna på Cavalli

1 av 2 | Foto: 2 998 kronor får du punga ut med om du vill glittra i Cavalli.

Dyraste klänningen i H&Ms historia. Det blir resultatet när stjärndesignern Roberto Cavalli gör sin egna kollektion för butikskedjan.

3000 spänn får man ge för att glänsa i partystassen!

Sofi Fahrman åkte till Rom för att träffa Cavalli i egen hög person.

Den 8 november släpps Roberto Cavallis specialdesignade kollektion för H&M. Det är det fjärde samarbetet med en stor designer i ordningingen för butikskedjan. Tidigare har Karl Lagerfeld, Stella McCartney och Victor & Rolf gjort kollektioner som skapat kaos när butikerna öppnat dörrarna. Många har slagits för att fynda designervaror till billiga priser. I år går man i från det billiga konceptet, åtminstone för ett plagg. H&Ms dyraste klänning någonsin består av åtta meter guldlamétyg, plisseringar och en inbyggd bh. Trots att 2 998 kronor inte är mycket för dem som känner sin Cavalli så är det en summa som man inte förknippar med kedjan.

– Det är roligt att vi får erbjuda våra kunder något nytt och speciellt, säger Andrea Roos, pressansvarig på H&M.

Fest och djur

Trots att klänningen är så dyr så är den inte rikitgt ett original, en slående lik klänning skapade han åt skådespelerskan Kate Hudson som hon bar upp på en filmpremiär 2005.

Resten av kollektionen då? Överlag är den inriktad på fest med 25 plagg för kvinnor, där ingår tio klänningar mellan 598 och 1 998 kronor förutom den durare guldblåsan, och 20 plagg för män, bland annat en kostym för 1 998 kronor. Även underkläder och accessoarer ingår i kollektionen. Djurmönster och guld är ett tydligt kännetecken från glamourens konung Cavalli.

Exklusiv intervju

Roberto Cavalli är känd för att skapa vackra och glamourösa klänningar, och kollektionen för H&M känns som en nyårsfest i väntande. Sofi Fahrman reste till Rom för att som enda svenska journalist träffa Cavalli för en tv-intervju!

– Jag sa ja direkt till samarbetet, att H&M valde mig känns stort och att komma efter storheter som Lagerfeld gör mig stolt, säger Roberto Cavalli till Sofi.

(H&M har vid ett tidigare tillfälle haft ett plagg för 2 998 kronor, men då gällde det något så annorlunda som en bröllopsklänning designad av Victor & Rolf.)

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode