Mode

Bågnande snyggingar

NÖJE

Ett par välformade bryn ger ansiktet bästa inramningen. Här är knepen du behöver för fulländad brynperfektion.

Av: Anna Wahlberg Foto: Peder Wahlberg, AP

Plocka ögonbrynen — så här gör du

Vildvuxet buskiga, nätta svalvingar eller trendigt naturliga? Vad du än väljer behöver de flesta bryn tuktas en smula.

1. Börja med att rengöra brynbene och ögonbryn med ansiktsvatten. Tänker du färga brynen samtidigt som du plockar dem, börja med färgen så minskar infektionsrisken.

2. Avslöjande ljus, förstoringsspegel och hel ansiktsspegel utgör grunden för ett lyckat resultat. Använd en väl rengjord, vass pincett som får tag i även de minsta och tunnaste stråna.

3. Noppa i växtriktningen, ett strå i taget. Segdrag inte - det ökar smärtan. Följ brynets naturliga form, undvik att det blir alltför rakt eller halvcirkelformat då det kan ge dig ett ilsket eller förvånat uttryck. Använd den större spegeln för att på avstånf titta på brynen så att de blir likformiga.

4. En tänkt förlängd linje från näsvingen och uppåt visar var brynet ska börja. På samma sätt visar en linje från näsvingen via yttre ögonvrån var det ska sluta. Brynets högsta punkt bör vara i linje med pupillens yttre kant.

5. Tänk på att inte överplocka – det är bättre att plocka bort ett extra strå senare än att behöva vänta på utväxten. Avsluta med svalkande ansiktsvatten.

Praktiska prylar

Redo för förvandlingen? Vi listar prylarna du inte klarar dig utan.

Fixa formen snabbt och enkelt med hjälp av brynmallar. Fungerar både när du plockar och fyller i med färg. "Brow perfection stencils", Ardell, 89 kr/4 stycken.
Bästa pincetten är snedställd för perfekt skärpa och sylvass precision. "Tweezer", Laura Mercier/Cow Parfymeri, 240 kr.
Snabbare skönhetsrutin med permanentfärgade bryn och ögonfransar. Perfekt även till pojkvännen. ”Eyelash and eyebrow tint”, Refecto Cil/Eleven. Pris, 79 kronor.
Den här ögonbrynspennan från Depend, 99 kronor, färgar ögonbrynet samtidigt som formen fulländas. Galet lättanvänd.
Matt puder färgar brynet som hålls på plats av mjukt fixerande vax. Vinnare i Sofis modes test av ögonbrynsfärg 2009. ”Brow tech”, Smashbox. Pris, 245 kronor.
Brynserum stärker och stimulerar tunna ögonbryn till ursprunglig fyllighet. ”Brow boost”, Billion Dollar Brows. Pris, 295 kronor.
”Nú brow” från Anastasia Beverly Hills/Eleven är ett djupverkande serum för återuppbyggnad av överplockade bryn. Pris, 300 kronor.
Lyxig dosa med tre brynskuggor, en ögonskugga, fixeringsvax, pincett och applikationer gör det lätt att fixa fina bryn varje dg. "Eyebrow kit", Clarins, 485 kr.

Trenden är delad

Vårens ögonbrynstrend är tudelad – vildvuxet framträdande eller helt bortsuddade.

På vårmodevisningarna fortsatte många modeller att trampa ner längs catwalken med ljusa bryn. Är du sugen på att testa, täck brynen med concealer ton i ton med huden. Satsa på en torrare variant då krämiga concealers lätt blir alltför glansiga. Bäst resultat ger permanent blekning.

Naturligt vildvuxna, på gränsen till rufsiga, blir brynen ett påtagligt beautystatement. Tänk på ”Blå lagunen”-ikonen Brooke Shields ögonbryn så har du stilen.

Kändisarnas medvetenhet om den förskönande effekten av ett par balanserade och välformade ögonbryn är stor (och dyr!). Så pass stor att några av de mest åtråvärda ögonbrynsstylisterna flygs in en gång i månaden för att skulptera fram de perfekta brynen. »

Värt det eller inte – snygga ögonbryn lyfter hela ansiktet. Eller som kändisarnas ögonbrynsguru Anastasia Soare säger i boken Sephora av Melissa Schweiger: ”Människor kommer att tycka att du är vacker utan att veta exakt varför.”

Bildtext: Diane Kruger satsar på buskiga, naturliga bryn. Resterande bilder: Marella Ferrera, Maria Grazia Chiuri, Marcella Ferrera och Dita von Teese.

Fyll på med färg

Penna, skugga eller färgad gel är en smaksak — effekt och variation både förnöjer och förhöjer.

Ögonbrynspennor är hårdare och torrare än vanliga ögonpennor. Se till att pennan är välvässad och rita korta stråstreck. Avsluta med fixerande brynvax.

Applicera ögonbrynsskugga med en snedskuren, hård pensel. Doppa penseln i skuggan och slå av överfl ödet mot handryggen innan du börjar fylla i brynet. Börja på högsta punkten i mitten av brynet där behovet av färgförstärkning är som störst. Fyll sedan i resten utav brynet och fi xera med vax.

Färgad gel är snabbaste sättet att samtidigt markera, fixera och tämja brynen. För bästa resultat, satsa på en modell med mascaraliknande applikator.

Undvik nyanser med varma inslag när du väljer färg till ögonbrynen. De allra flesta passar bäst i kalla brynfärger utan rödstick, oavsett hårfärg och färgstyrka.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Mode

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode