Så var andra kvällen med Gaga

NÖJE

Lady Gagas andra konsert i Globen. Nöjesbladets Jenny Seth var där:

Foto: Jenny Seth var på plats i Globen när Gaga släppte lös sin andra show.

Hej Jenny! Spontan kommentar efter monstershowen?

— Mäktig maffig show. Man hade höga förväntningar som Gaga absolut infriade. Efter första konserten var det många som tyckte att de många klädbytena drog ner tempot men det tycker jag inte alls. Tempot var högt och man kan säga att varje låt var som en egen föreställning. Det är ju som en blandning mellan performance konst och konsert.

Hur verkade Gaga? Sliten, trött?

— Hon gör ju sin grej och går in i sin roll — om det nu är en roll — och den är ju inte strålande glad men hon gav verkligen allt. Pratade hela tiden om fansen, sina små monster. Vissa tycker att Lady Gaga verkar galen och hon håller på att förlora det men jag tror hon har full kontroll på allt hon gör. Och rösten höll absolut.

Igår när hon var ute efter konserten hade hon blodiga rivsår på benet, märktes det något ikväll?

— Nej, det visste jag inte. Men jag fattar om hon skadat sig på scenkläderna, de är gjorda av spegelglas och allt möjligt, men det märktes inget av det.

Hur var stämningen i publiken?

— Jättebra! Hela vägen till Globen möttes man av peppade fans med rosetter i håret och alla pratade om Gaga överallt. Att konserterna låg på en fredag och en lördag gjorde att det blev en riktig fest.

Några överraskningar?

— Det är ju Lady Gaga så det händer konstiga saker hela tiden. Även om man kan tycka att hennes låtar är lite irriterande så gillar man det. Och så är allt läskigt och härligt samtidigt. Det är blod och klor och spetsiga vinklar — lite som en Willy Wonka-konsert.

Vad var bäst ikväll?

— Finalen med de tre sista låtarna var stort. Allting eskalerade i en gigantisk explosion. Jag är väldigt nöjd!