De hjälper Gina att leda mellon

avTorbjörn Ek

Sarah Dawn Finer och William Spetz är klara

1 av 3 | Foto: Andreas Bardell
William Spetz.

Gina Dirawi får både väntat och oväntat sällskap.

Nöjesbladet kan avslöja att Sarah Dawn Finer och William Spetz kommer hjälpa henne att leda Melodifestivalen 2016.

– Programledarna kommer att presenteras nästa vecka, säger en källa med god insyn.

Att Gina Dirawi, 24, ska leda Melodifestivalen 2016 kunde Nöjesbladet avslöja redan i början av oktober.

Hon blir programledare för samtliga sex direktsändningar, med olika programledarkollegor vid sin sida.

Först nästa vecka planerar SVT att presentera samtliga programledare, men nu kan Nöjesbladet avslöja två av namnen, artisten Sarah Dawn Finer, 34, och komikern William Spetz, 19.

Är yngst någonsin

SVT vill i sändningarna nästa år fira att det är 15:e året som Melodifestivalen åker på turné och att det 2016 är 60 år sedan den första Eurovision song contest sändes från Lugano i Schweiz.

Därför kommer man under deltävlingarna och Andra chansen använda sig av kända och väletablerade melodifestivalprofiler som programledarkollegor till Gina, för att plocka fram godbitarna ur det som har varit. Tidigare har Nöjesbladet berättat att Sarah Dawn Finer blivit tillfrågad och nu är det alltså klart att hon kommer att dyka upp i ett av programmen.

Och när delfinaler och Andra chansen får symbolisera de tidigare succéåren vill SVT att finalprogrammet, som sänds från Friends arena den 12 mars, blickar mot framtiden.

Därför har man där valt den yngste programledaren i Melodifestivalens historia, William Spetz, som ska flankera Gina. Spetz blev känd via You­tube och har sedan dess gjort flera humorserier på SVT play.

Inga sidekicks

Flera gånger har olika typer av sidekicks blivit populära figurer under sändningarna, bland andra Sissela Benns karaktär Filippa Bark 2015, Dolph Lundgren 2010 och Björn Gustafsson 2008.

Men enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare väljer man nästa år bort sidekicks till förmån för olika gästande programledare i varje program och Dirawi som den trygga återkommande punkten genom hela serien.

ARTIKELN HANDLAR OM