Bråding: Det är ett ord som går rakt in i själen

avLinnéa Borgert

Kritiserar inlägget på Samir Badrans Instagram med orden ”tag a hoe” - ”Han har ett ansvar”

1 av 4

Skådespelerskan Sanna Bråding reagerade starkt när hon såg inlägget på Samir Badrans Instagram med orden ”Tag a hoe”.

Nu kritiserar Samir Badrans fans hennes inlägg i debatten och menar att det är ”vuxenmobbning”.

– Titta på helheten, det handlar inte om att hänga ut en person, det handlar om att visa ett strukturellt problem, säger hon.

I söndags vaknade 250 tjejer upp och såg att de hade blivit taggade som ”horor” i ett inlägg på den före detta ”Paradise hotel”-deltagaren Samir Badrans Instagram.

Sanna Bråding delade bilden på sitt eget konto och ifrågasatte Samir Badrans beteende - ”Han har tusentals fans. Och många höjer inte på ögonbrynen”, skrev hon.

Senare gick Samir Badran ut med en ursäkt där han förklarade att han hade loggat in på sociala medier på kompisars telefoner, utan att logga ut. Enligt honom är det någon annan som har skrivit inlägget. Han har avsagt sig rollen som ambassadör för Musikhjälpen.

”Jag har tröttnat”

Efter ursäkten fick Sanna Bråding kommentarer från hans fans, något som hon berättar om på sin blogg. Fansen har ifrågasatt hur hon kunde utsätta Samir för ”vuxenmobbning” och hur hon kunde hänga ut en oskyldig person.

I sitt blogginlägg förklarar Sanna Bråding att det inte är ett personligt påhopp. Hon kritiserar beteendet.

– Titta på helheten, det handlar inte om att hänga ut en person, det handlar om att visa ett strukturellt problem, säger hon.

– Jag har tröttnat på att det finns så få som inte vågar säga vad de känner och tycker för att det finns så mycket hat. Det är en struktur som vi är vana vid. Det räcker nu. Jag orkar inte mer, att ingen tar det på allvar.

”Han har ett ansvar”

Sanna Bråding menar att Samir Badran har ett ansvar, även om det inte är han som har skrivit inlägget.

– Han har ett ansvar som har så många följare. Det är som att jag skulle råka lämna bort nyckeln till radiostudion och ha sändningstekniken i gång. Allting handlar om ansvar, säger hon.

– Det är inte specifikt mot honom. Jag börjar bara tröttna på att det är ”okej han är oskyldig” och sen finns det tjejer som har varit taggade offentligt som horor och mår dåligt över det.

”Ett ord som går rakt in i själen”

En av kommentarerna Sanna Bråding har fått är: ”Vem fan bryr sig? Det är en bild och lite meningslös text. Har ni inget annat att klaga på?”

I sin blogg bemöter hon kommentaren:

”Det är ord som går rakt in i själen. Och det är ord som för jävligt många av oss påminner oss om en uppväxt fylld av kränkningar, utnyttjande, våldtäkter & mobbning. Siffrorna talar för sig själv. Förra året anmäldes 20300 sexualbrott mot kvinnor i Sverige. Mörkertalet är minst det dubbla. Ingen av de är en hora. Alla är däremot ett offer. Så, nej det är inte meningslösa ord.”

ARTIKELN HANDLAR OM