Svenning greps på Melodifestivalens efterfest – för droger

Åklagaren yrkar på dagsböter för schlagerstjärnan

Linus Svenning greps för droger - på Melodifestivalens efterfest.

Han lämnade urinprov och erkände att han använt cannabis.

Enligt Svennings skivbolag har han efter gripandet fått specialisthjälp för sitt missbruk i New York.

Under Andra chansen i Helsingborg i mars tog sig Linus Svenning, 25, vidare till final i Melodifestivalen.

Men på efterfesten på hotell Plaza Marina fattade polisen misstankar mot honom och strax efter midnatt greps han misstänkt för narkotikabrott.

Linus Svenning fick lämna urinprov. Samtidigt erkände han i förhör att han tagit cannabis.

I förundersökningsprotokollet skriver polisen:

”Linus har stora pupiller, rödsprängda blanka ögon samt uppger själv bruk av cannabis för ett tag sedan.”

Testade positivt under efterfesten

Nöjesbladet har tagit del av stämningsansökan och där framgår att Linus Svenning testades positivt för cannabis under efterfesten, först i ett snabbtest direkt på plats, och senare även i en rättskemisk undersökning från Rättsmedicinalverket.

I förhöret med polisen hävdar Svenning att han rökt en joint i en ort utanför Malmö två veckor före Andra chansen, men godtar samtidigt ett strafföreläggande.

Gick tillbaka till efterfesten

Linus Svenning släpptes av polisens narkotikaspanare klockan 0:45 natten mellan lördagen och söndagen och återvände då till Melodifestivalens efterfest där han fortsatte att umgås med sin familj och vänner i ytterligare några timmar.

På grund av provresultaten och eftersom Linus Svenning erkänt i förhör yrkar åklagaren i stämningsansökan på att han ska dömas till dagsböter på 1500 kronor utan huvudförhandling.

Två gånger tidigare har Linus Svenning dömts till böter för bruk av cannabis.

”Fick återfall av prestationspressen”

Linus Svenning befinner sig för närvarande i USA och Nöjesbladet har sökt honom upprepade gånger under onsdagen.

På eftermiddagen skickade Svennings skivbolag Stockhouse ut ett pressmeddelande:

”Linus har under sin uppväxt periodvis haft ett oönskat beroende av cannabis. När han fick chansen att satsa fullt ut på sin musik fick han även ett ultimatum att sluta med alla former av olagliga droger. Linus bestämde sig då för att fullt ut satsa på musiken, dessvärre skapade prestationspressen i samband med Melodifestivalen för stort tryck på Linus som fick ett återfall.”

Får specialisthjälp i New York

I pressmeddelandet skriver Joakim Jordansson på Svennings skivbolag att Svenning inte varit påverkad av droger under repetitioner, sändning eller på efterfesten. Istället hävdar man i pressmeddelandet att han rökt cannabis på torsdagkvällen efter den dagens repetitioner, dagen före det publika genrepet under Andra chansen.

Enligt pressmeddelandet reste Linus till New York den 1 april för att få specialisthjälp för sina problem och därefter har han rest vidare till Los Angeles för att skriva musik.

”Han säger själv att behandlingen, som fortfarande pågår, har gjort stora framsteg och att han börjar känna igen sig själv mer och mer.” skriver Joakim Jordansson i pressmeddelandet.

För senaste nytt i nöjesbranschen - följ Nöjesbladet på Facebook

Publisert: