Domen mot Bill Cosby dröjer – juryn inte överens

1 av 2
NÖJE

Bill Cosby, som är åtalad för övergrepp mot Andrea Constand, riskerar att få sitta resten av sitt liv i fängelse.

Men juryn har fortfarande inte lyckats enas om ett beslut, rapporterar Page Six.

"Vi har inte kunnat komma fram till en enig konsensus kring någon av åtalspunkterna", lyder ett meddelande från juryn, enligt Washington Post.

Den sex dagar långa rättegången mot Bill Cosby, 79, är över, och i måndags påbörjade juryn sin överläggning. De är nu inne på sitt tredje dygn, och har ännu inte kunnat lämna besked om huruvida Cosby är skyldig eller inte.

Under överläggningen har juryn bett om att få ta del av vissa bevis och vittnesmål igen.

Andrew Wyatt, representant för Cosby, tycker det är bra att de tar sin tid.

– Just nu ligger allt i Guds händer, och det är inget vi kan göra åt saken. Men vi är tacksamma för att de ställer frågor och ber domaren att ta fram bevis igen, säger Wyatt enligt Page Six.

Bill Cosby riskerar tio års fängelse

Fler än 50 kvinnor har anklagat Crosby för att ha drogat och utnyttjat dem. Men eftersom preskriptionstiden löpt ut har endast Andrea Constand och ytterligare en kvinna fått vittna.

Under rättegången har Constand vittnat om hur hon vid ett besök hos Cosby blivit drogad, och sedan vaknat upp bryskt av att skådespelaren tagit på henne medan han ska ha onanerat.

Juryn meddelade på tidigt på torsdagsmorgonen, lokal tid, att man hamnat i ett dödläge. Domaren beordrade dock jurymedlemmarna att återvända till förhandlingsbordet. Överläggningarna har nu pågått i över 30 timmar.

"Vi har inte kunnat komma fram till en enig konsensus kring någon av åtalspunkterna", lyder ett meddelande från juryn, enligt Washington Post.

Cosby riskerar upp till tio år om han fälls.

1 av 5
ARTIKELN HANDLAR OM

Bill Cosby