Danny: ”Var rädd att jag var homosexuell”

”Hur ska det tas emot av den religion jag kommer ifrån?”

avAndreas Hansson

Publicerad:
1 av 2 | Foto: SOFIA NAHRINGBAUER
Danny Saucedo var rädd för att vara homosexuell.

Danny Saucedo hade heta tankar om killar.

Men tonårsfunderingarna på att han kanske var homosexuell stoppades av rädsla.

– Det fanns ingen jag vågade prata med, säger han i sin podd ”Tänka högt”.

Tankarna kring sin sexuella läggning plågade Danny Saucedo i många år.

Han har tidigare berättat för Nöjesbladet att han kysst killar både på krogen och på fester.

– På högstadiet trodde jag att jag var bög. Jag såg bara en massa snygga killar på stan och i skolan och brydde mig inte om tjejer. Jag hade hjärnspöken jättelänge och kunde inte tänka på något annat, sa han då.

”Visste inte hur mina föräldrar skulle ta det”

I senaste avsnittet av hans och Mikael Hollstens podd ”Tänka högt” berättar han om hur han i dag, kan vara mer trygg i att säga att andra män, till exempel Jake Gyllenhaal i ”Brokeback mountain”, är snygga. Sedan utvecklar han tankarna han brottades med.

– Jag var jätteosäker och det var ganska mycket heta tankar i mitt huvud. Jag visste inte hur jag skulle hantera det. Det fanns ingen jag vågade prata med. Under lång tid trodde jag att jag var homosexuell och jag visste inte hur mina föräldrar skulle ta det. Jag gick runt och var orolig, säger han.

”Hur ska det tas emot av religionen?”

I dag är han trygg i sin relation med Molly Sandén. Men högstadieåren var en ”märklig” tid, en jakt på identitet, som för många andra. Men detta var inget han vågade prata med killarna i klassen om.

– Bara för att jag tycker om en polare jävligt mycket och tycker att han är snygg: är jag kär i honom då? Vill jag mer? Borde jag utforska det? Jag minns att jag hade massor av tankar. En rädsla var: låt oss säga att jag är homosexuell hur ska det tas emot av den religion jag kommer ifrån, säger han.

Han är född katolik, och just religion blev hans ventil i hjärnstormen.

– Det enda stället jag kände att jag kunde snacka om det här var faktiskt i kyrkans unga. Det var skönt att prata med kyrkans unga och konfirmandledare. Jag växte upp som katolik men rörde mig mot Svenska kyrkan, när man blev tonåring kunde man snacka öppet, allt är så sekulariserat, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM