SVT-profilen skiljer sig: ”Är så sorgligt”

1 av 2 | Foto: Karin Tˆrnblom / IBL
Christopher O'Regan.
NÖJE

SVT-profilen och 1700-talsexperten Christopher O’Regan skiljer sig.

Han har tillsammans med hustrun lämnat i en skilsmässoansökan till tingsrätten, skriver Expressen.

”Det är så sorgligt att samma kontraster som bringade oss samman sedermera drev oss isär”, skriver han på Instagram.

Christopher O’Regan, 45, folkkär tv-profil och populärhistoriker och 1700-talskännare, ska skilja sig.

Han och hustrun har ansökt om skilsmässa och handlingarna ska har inkommit till tingsrätten under tisdagen, skriver Expressen.

Christopher O’Regan, som bland annat har medverkat i SVT-programmen ”Det sitter i väggarna” och ”Go’kväll”, skriver om beslutet på sin Instagram.

”I dagarna har vi skickat in papper om äktenskapsskillnad. Det är så sorgligt att samma kontraster som bringade oss samman sedermera drev oss isär”, skriver han till en bild där han och hustrun kysser varandra, men där det ser ut som att fotot har rivits mitt itu.

Han fortsätter:

”Men det vi har förlorat i skilsmässan har vi vunnit i en varm vänskap och i den finaste och vackraste kärleksgåvan av alla, vår lilla Alice. Och en outsäglig mängd fantastiska och roliga minnen av de år vi fick tillsammans i just den här formen av relation!”

Christopher O’Regan är även författare och guide, som i många år har lett stadsvandringar genom Gamla stan i Stockholm. Han var sommaren 2006 en av sommarvärdarna i Sveriges Radio P1 och hösten 2009 var han programledare och berättare i tv-dokumentärserien ”1809”, som handlade om den svenska förlusten av Finland det året.

ARTIKELN HANDLAR OM