Richard Herrey

Richard Herreys nya karriär – M-politiker

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Richard Herrey är redo för en ny karriär – som politiker.

Nu står det klart att han är redo att kandidera för Moderaterna i Stockholms län i nästa riksdagsval.

– Jag har funderat på att ge mig in i politiken de senaste fem-sex åren, men det är först nu jag har bestämt mig, säger han till Nöjesbladet.

Artisten och radioprofilen Richard Herrey, 52, satsar på att bli politiker.

Han vann Eurovision Song Contest för 33 år sedan med ”Diggi-loo diggi-ley” tillsammans med sina bröder Per och Louis och har sedan dess har han bland annat verkat inom musikbranschen samt varit programledare för Sveriges Radio.

I dagsläget är han general manager för Hard Rock Café i Stockholm och hörs som programledare på radiostationen RixFM.

Men nu är han redo för en ny karriär – som politiker, vilket Expressen var först med att rapportera om.

– Jag har alltid varit intresserad av och följt politik väldigt noga och jag är en människa som engagerar mig, tycker mycket och vill vara med och påverka. Så det blev naturligt att börja fundera över hur jag skulle kunna vara med och påverka och göra saker och ting annorlunda, säger han till Nöjesbladet och fortsätter:

– Opinionsmässigt ser det ju inte så bra ut just nu för Moderaterna och Anna Kinberg Batra, men för mig är det inte viktigast att partiet har medvind för dagen, utan mitt beslut baserar sig på att Moderaternas ideologi ligger mig väldigt nära. Det finns en enorm kompetens i partiet, men jag tror också att jag kan vara med och bidra och påverka deras politik.

Berömmer Jimmie Åkesson

Han sågar ”Decemberöverenskommelsen” (DÖ). Uppgörelsen mellan allianspartierna och regeringen i december 2014 var ett stort misstag, menar han.

– Det var fel på alla möjliga sätt och ohållbart från start. Något sådant ska inte hända igen.

Enligt Richard Herrey gynnade uppgörelsen Sverigedemokraterna – ett parti som han inte sympatiserar med. Däremot berömmer han dess ledare, Jimmie Åkesson.

– Jimmie Åkesson är en kompetent partiledare som har tagit ett parti från ingenstans till dit där det är i dag. Men jag sympatiserar inte med deras politik.

Laddar för omfattande personvalskampanj

Richard Herrey kandiderar för Moderaterna i Stockholms län i nästa riksdagsval, efter möten med den tidigare partisekreteraren Tomas Tobé och den nuvarande Anders Edholm. Nu laddar han för en omfattande personvalskampanj.

– Att jag är en känd person och att folk har en bild av vem jag är kan ge en fördel, men det kan av samma anledning också vara en nackdel. Min uppgift nu är att utöka den bilden och visa var jag står politiskt.

”Väldigt får personer har vetat”

Men han har hållit planerna hemliga. Inte ens hans bröder har vetat om planerna på en ny politikerkarriär – förrän nu.

– Mina bröder har önskat mig lycka till. Jag är rörd av alla positiva och väldigt fina reaktioner som jag har fått. Jag rodnar nästan lite när jag tänker på det. Nu är det upp till mig att bevisa att jag förtjänar en plats i Moderaterna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Årets trender hos Åhléns – fynda inredning, kläder och skor här

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

David Batra: Jag kan gå hur mycket back som helst

ÄMNEN I ARTIKELN

Richard Herrey

Herreys

Moderaterna

Politik

Decemberöverenskommelsen

Jimmie Åkesson

Anna Kinberg Batra