Tinna har gjort hyllningslåt till ”Skam” av ”5 fine frøkner”

Här är hyllningen till Skam som alla pratar om 03:52
NÖJE

Sista säsongen av ”Skam” är över och fansen vet inte vad de ska göra med all ledig tid.

Alla utom ett fan.

Tinna Boman från Malmö bestämde sig för att skriva en hyllningslåt.

– Jag ville att den skulle vara humoristisk men också lite sentimental, säger hon.

1 av 2 | Foto: NRK
”Skam”.

Norska Gabrielles superhit ”5 fine frøkner” släpptes för tre år sedan men fick ett ordentligt uppsving när låten förekom i tredje säsongen av ”Skam” i höstas. Den har med tiden blivit synonym med serien för många av fansen. Nu har Tinna Boman från Malmö gjort sin egen version för att tacka seriens manusförfattare och regissör Julie Andem och alla de andra inblandade.

– Det var en ganska spontan idé som jag fick när jag insåg, innan den sista säsongen hade börjat, att ”herregud, det är ju snart över. Vad ska jag göra sen?”, säger hon.

Tinna Boman har skrivit en ”Skam-låt” tidigare, som hon tillägnade den tredje säsongen. Nu inspirerades hon göra en till, och bestämde sig då för att skriva en ny text till hitlåten ”5 fine frøkner”. Och fort gick det. På någon timme hade hon skrivit texten på engelska, med lite norska inslag.

– Jag ville att den skulle vara humoristisk men också lite sentimental. Vi har ändå varit tillsammans i den här otroliga besattheten. För det har ju visat sig att ”Skam”-fans är väldigt besatta, säger hon.

Tinna Boman la ut videon på Facebook i går kväll och den har fått fin respons både i svenska och internationella ”Skam”-grupper på Facebook.

Vad har ”Skam” betytt för dig?

– Mycket mer än jag först hade kunnat ana. För det första har den gett upphov till något slags kreativt återuppvaknande. Den har berört mig på ett sätt som jag sällan har känt innan. Det är nostalgiskt på ett sätt men ger också någon slags återupprättelse för en tid som för många är ganska svår, alltså gymnasietiden, säger hon.

Var det viktigt för dig att göra låten för att få ett avslut?

– Ja, det skulle jag vilja säga. Jag tror att det hjälpte mig att bearbeta det faktum att någonting som har betytt mycket för mig och för många andra är över. Att jag fick knyta ihop säcken genom det, säger Tinna Boman.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-serier

NRK

Fans