Rockbjörnen 2017

PRESENTERAS AV

Ulf Lundell om skilsmässan: ”Är goda vänner”

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Ulf Lundell skiljer sig – men fortsätter driva galleri tillsammans med sin ex-fru.

Nu berättar rockpoeten om skilsmässan och framtidsplanerna.

– Vi är fortfarande goda vänner, goda grannar och vi arbetar fortfarande tillsammans, skriver han i ett mejl till Nöjesbladet.

1 av 4 | Foto: Andreas Hillergren / AFTONBLADET / 7560
Ulf Lundell skiljer sig från Sofia Lundell

Artisten Ulf Lundell, 67, och läraren och fotografen Sofia Lundell, 41, skiljer sig, rapporterade Nöjesbladet i går. Paret – som varit gifta i tre år – lämnade in en gemensam skilsmässoansökan till Ystad tingsrätt i torsdags. De önskar att domen ska meddelas utan betänketid.

Nu öppnar Ulf Lundell upp om separationen.

– Sofia och jag har gått skilda vägar, men vi är fortfarande goda vänner, goda grannar och vi arbetar fortfarande tillsammans med konsten på nätet och i galleriet i Simrishamn, skriver han i ett mejl till Nöjesbladet.

Ulf och Sofia träffades 2010 och gifte sig på Österlen i mars 2014. Under sommaren har de ställt ut konst och bilder på sitt galleri Rockhead Art i skånska Simrishamn.

”Skriver varje dag”

Och de planerar att fortsätta jobba tillsammans. Samtidigt ägnar sig Ulf Lundell åt sitt eget kreativa arbete.

– Jag arbetar, skriver varje dag, går till ateljén, sysslar med lite låttexter. Och som den här sommaren sett ut så måste jag nog försöka ta mej till ett salt hav nere i Södern. Jag längtar efter sol och saltvatten, skriver Ulf Lundell.

Lundell har annonserat slutet på sin artistkarriär upprepade gånger, men hela tiden återvänt till scenen. 2013 släppte han sitt senaste album ”Trunk”.

Om han någonsin kommer att ge ut mer musik kan han inte svara på.

– Knappt tagit en gitarr sen nyårsafton 2015. Skrämmande men bra också. Man ska kunna låta bli dom. Man måste. Man ska ge sej rätten att tappa lusten till musik, i synnerhet den egna.

”Tror på vänskap”

Men det finns hopp för fans som vill se honom med gitarren i famnen igen.

– Men nu börjar jag närma mej dom igen. Med stor försiktighet. Att ta långa pauser från musiken när jag var ung var aldrig några problem, men nu när jag är äldre är det annorlunda. Pausen kan bli beständig.

Har du kvar hoppet om kärleken?

– Det där låter dramatiskt. Jag tror på arbetet, att ta hand om kropp och själ och hjärna, ta hand om hus och hem, jag tror på vänskap och hygglighet och vuxna människors förmåga att fatta någorlunda kloka beslut. I grunden styrs vi ändå av känslor, alla människor är romantiker, men dom flesta av oss är nog som mest romantiska i yngre år än där jag befinner mej idag.

Publicerad: