Nöje

Glatt återseende med allsångspubliken

Av: 

TT

NÖJE

Det blev en allsångspremiär i glädjens tecken över att samhället äntligen kan öppna upp igen. På Sollidenscenen på Skansen i Stockholm i var publiken tillbaka.

– Att se publiken i ögonen var kvällens absoluta höjdpunkt, säger programledaren Sanna Nielsen.

Sanna Nielsen är programledare för sjätte året i rad. I fjol sändes programmet helt utan publik, i år tillåts 500 sittande personer i publiken. Och även om det var glesare i raderna än före pandemin, var glädjen påtaglig över att publiken var på plats.

– Man har sett fram emot det här hela året. Och när vi dessutom hade publik, jag blev så tagen när jag kom in på scen. Det är inte det här stora publikhavet, men man ser i folks ögon hur mycket de har längtat efter det här också, inte bara vi som står på scen.

– Den här pirrigheten låg i luften, säger Sanna Nielsen.

Första gäst och den som drog i gång första allsången till Ted Gärdestads ”Satellit” var Molly Sandén. Den nyligen avlidne Peps Perssons hyllning till sommaren, ”Oh Boy”, satte sedan publiken i gungning.

En hyllning till 400-årsfirande Göteborg framfördes av komikern Per Andersson. Anis Don Dema hade kvällen till ära gjort en egen version av allsångslegendaren Lars Berghagens ”En kväll i juni”, och Lisa Nilsson uttryckte sin glädje över att åter stå inför publik.

– Människor behöver varandra, sade Lisa Nilsson.

”Solen i maj” framfördes till minne av den i maj avlidne jazzsångaren Svante Thuresson av Lisa Nilsson och Pernilla Andersson. Kvällen avslutades med höjdpunkten ”Flaggan i topp” – Sveriges officiella EM-låt – av Anis Don Dema och Sami.

Nytt för i år är att en av artisterna bjuder på några extralåtar i SVT Play efter det att huvudprogrammet slutat i SVT1. Först ut i år var Molly Sandén.

ANNONS EXTERN LÄNK

3 för 2 på damtrosor hos Lindex! Få den billigaste på köpet. Rabatten dras av i kassan. Handla här

Lindex

Publisert: