Anders Bagge

Anders Bagges nya plan efter Sjöbjörnens succé i ”Masked singer”

Ska börja sjunga igen: ”Sjukt glad och stolt”

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Han har alltid känt sig osäker på sin sångröst.

Men efter succén som Sjöbjörnen i ”Masked singer” ska Anders Bagge börja sjunga igen.

– Jag har alltid ställt för höga krav på mig själv och inte vetat om jag kan sjunga, säger han.

Anders Bagge, 53, har haft stora framgångar i karriären som musikproducent och låtskrivare och i flera år har han suttit i juryn i ”Idol”.

Men vad gäller sin egen sångröst har han alltid haft en osäkerhet och dålig självkänsla, säger han till Aftonbladet.

– Jag har alltid ställt för höga krav på mig själv och inte vetat om jag kan sjunga. För den enda rösten jag inte kan avgöra om den är bra eller inte, det är min egen. Det är så konstigt.

Sjöbjörnen demaskeras...
Under björnhuvudet fanns Anders Bagge.

”Mycket tankar”

Som Sjöbjörnen i ”Masked singer” lyckades han övervinna sin rädsla. Samtidigt var han väldigt nervös och ville hoppa av flera gånger.

– När de frågade mig så visste jag inte riktigt vad jag tackade ja till. Det här var nog det dummaste jag har gjort. Sedan tänkte jag att det här nog var det bästa jag har gjort. Och sedan tänkte jag att det är det konstigaste jag har gjort. Det har varit så mycket tankar, både negativa och positiva.

I slutändan ställde han upp för sin egen skull.

– Jag tänkte att äntligen får jag sjunga och jag får göra det för mig själv. Det är ingen annan som ser mig, och så kan jag övervinna det här hindret som jag har, jag har inte vågat göra det för att jag har känt att jag inte har varit tillräcklig, jag har dömt mig själv alldeles för hårt.

Anders Bagge och Johanna Lind Bagge.

Tillbaka i studion

Han berättar om två tillfällen i ungdomen där han ena gången blev utbuad efter att ha fått tunghäfta och andra gången fick ett nej när han skickade in en demo.

– Då tänkte jag att nej, jag passar nog bättre i bakgrunden.

Men efter ”Masked singer” är Anders Bagge tillbaka i studion för att sjunga igen. Planen nu är att spela in flera jullåtar – till sin mammas stora glädje, som alltid älskat hans röst.

– Så här i efterhand är jag sjukt glad och stolt över mig själv, och det är det som var viktigt för mig. Den här björnen har gått ut ur sitt ide.

Anders Bagge i ”Masked singer”.
Nu vill Anders Bagge börja sjunga igen.

”Fruktansvärt varmt”

Att han åkte ut precis innan finalen spelar inte honom någon roll.

– Det kanske låter konstigt, men jag gick inte in för att tävla. Jag gick in för att våga. Jag vann första gången jag sjöng min första låt, att jag klarade av att stå på scenen utan att falla ihop.

Hur var det egentligen i den där dräkten i åtta veckor?

– Jag kunde inte röra mig i min dräkt. Det var så fruktansvärt varmt. Tänk dig som att man har en bastu på sig, en bastukostym. Någon gång kände jag att ”nu svimmar jag snart” och var tvungen att gå av. Och sedan såg man ju ingenting, man tittade ut genom själva truten på björnen för att kunna se, och då blev det lite obehagligt när man stod uppe på ett podium. Och många gånger när jag böjde ner huvudet var det för att se var fan jag var någonstans, jag hade ju ögonen i näsan.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Han gör maskerna i ”Masked singer”

ÄMNEN I ARTIKELN

Anders Bagge

Masked singer (tv-program)

TV4