Chrissy Teigen förlorar uppdrag efter mobbingskandal

​Chrissy Teigen.
​Chrissy Teigen.

Chrissy Teigen uppmanade modellen Courtney Stodden att ta sitt liv för tio år sedan.

Nu bryter varuhuskedjan Bloomingdale’s samarbetet.

– Jag skäms över mitt beteende men det är ingenting jämfört med hur jag fick Courtney att känna sig, säger hon.

För en dryg vecka sedan gick modellen och tv-profilen Courtney Stodden, 26, ut och anklagade Chrissy Teigen, 35, för att ha mobbat och uppmanat hen att ta sitt liv för tio år sedan. Hon ska bland annat ha skrivit ”längtar tills du dör” till Stodden som då var 16 år.

Nu bryter varuhuskedjan Bloomingdale’s sitt samarbete med tv-profilen och influencern, skriver Page Six. Teigen var på väg att inleda ett uppdrag där hon skulle göra reklam och vara ansiktet utåt för större kommersiella evenemang. Men bara timmar innan kontraktet skulle skrivas drog Bloomingdale’s tillbaka det.

Även kedjan Macy’s valde att stoppa ett samarbete med Chrissy Teigen efter mobbinganklagelserna. Hon skulle ha släppt en köksredskapslinje med namnet ”Cravings by Chrissy” med företaget, som nu valt att dra in kollektionen. Chrissy Teigen har inte kommenterat de avbrutna samarbetena.

Courtney Stodden.
Courtney Stodden.

Bad om ursäkt på Twitter

För en vecka sedan bad Teigen om ursäkt till Stodden i flera inlägg på sin Twitter.

”Det är inte många som har turen att hållas ansvariga för sitt tidigare skitsnack inför hela världen. Jag är förskräckt och ledsen över vem jag brukade vara. Jag var ett osäkert och uppmärksamhetssökande troll. Jag skäms över mitt beteende men det är ingenting jämfört med hur jag fick Courtney att känna sig”, skrev hon och poängterade att det kändes jobbigt att göra sina fans besvikna.

”Jag har försökt att nå Courtney privat, men eftersom jag offentligt gjort detta vill jag också offentligt be om ursäkt. Jag är så ledsen, Courtney. Jag hoppas att du kan läka nu med vetskap om hur ledsen jag är”, skrev hon vidare.

Courtney Stodden gjorde sig känd 2011 när hen som 16-åring gifte sig med Doug Hutchison som då var 51 år. De var tillsammans i nio år, innan de förra året gick skilda vägar. I april bytte modellen pronomen till hen (they/them).

I en intervju med Daily Beast från förra veckan berättade Stodden att Chrissy Teigen skrivit öppet på Twitter ”jag hatar dig”, ”min fredagsfantasi: du, tupplur i jorden” och ”somna in för alltid” till hen för tio år sedan. Hen har tidigare anklagat kändisar som Wendy Williams, Anderson Cooper och Joy Behar för att ha trakasserat hen i olika program.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE