Kvinna anmäler Diplo för hämndporr

Dj-stjärnan ska ha filmat deras sexakt utan tillåtelse

Av: Rosanna Berg

Publicerad:
Foto: Jordan Strauss / TT NYHETSBYRÅN

Amerikanska dj-stjärnan Diplo anmäls för att ha spridit hämndporr.

Kvinnan som anmält honom menar att han gjort det för att hon inte ska sprida ”snuskiga detaljer” om honom.

”Samt att skrämma andra kvinnor från att våga träda fram”, skriver hon i ett Twitterinlägg.

Amerikanska dj:n och producenten Diplo, 42, eller Thomas Wesley Pentz som han egentligen heter, har anklagats för att ha ”distribuerat hämndporr”, rapporterar The Guardian.

Kvinnan som anmält honom har även ansökt om kontaktförbud. Hon menar att musikproducentens syfte varit att ”förolämpa henne samt att skrämma andra kvinnor från att våga träda fram”.

Anlitat privatdetektiv

Enligt The Guardian ska kvinnan ha twittrat om att han anlitat en privatdetektiv ”för att skrämma mig så att jag inte ska våga berätta om alla snuskiga detaljer jag känner till om honom”. Hon skriver i samma inlägg att Diplo även ska ha filmat dem när de haft sex utan hennes tillåtelse.

”Jag bad honom specifikt att inte filma, och hans svar var: ”Skitsamma. Jag tänker spela in det här”, skriver hon i inlägget.

Hon kallar honom för en ”manipulativ lögnare” som är ute efter ”unga och naiva kvinnor”.

”Hennes pågående trakasserier måste upphöra”

Diplos advokat, Bryan J Freedman, menar att det handlar om trakasserier från kvinnans håll.

– Tyvärr har den här personen trakasserat min klient och hans familj i över ett års tid och vägrar att sluta med det.

– För att vara tydlig så har min klient inte begått något brott på något sätt. Faktum är att han återupprepade gånger har klargjort att han inte vill ha någonting med den här personen att göra – och att hennes pågående trakasserier måste upphöra.

Kvinnan i fråga representeras av advokaten Lisa Bloom, samma advokat som försvarat offer i Bill Crosby, Jeffrey Epstein och Harvey Weinstein-fallen. Enligt advokaten har kvinnan lämnat en detaljerad bild av vad som har hänt och den ska vara ”trovärdig och har tillräckligt med bevis som styrker hennes påståenden”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN