”Love island”-profil gripen på Barbados – döms till böter

Försökte flyga hem trots positivt covid-19-test

Zara Holland, känd från ”Love island”, och hennes pojkvän testade sig för covid-19 när de landade på Barbados flygplats.

Pojkvännen testade positivt och beordrades i karantän.

Trots det försökte paret kliva på planet hem till England. Efter domstolsförhandlingar dömdes de till böter för att ha brutit mot landets covid-19-lagar.

Zara Holland.
Zara Holland.

Brittiska Zara Holland, 25, som medverkade i kärleksdokusåpan ”Love island” 2016 är gripen på Barbados efter att ha försökt flyga hem till England trots ett positivit covid-test, rapporterar The Sun.

Realityprofilen och pojkvännen Elliott Love, 30, planerade att fira in the nya året på den karibiska ön. När de anlände till Barbados testades de, och beordrades senare att hålla sig isolerade på hotellrummet i väntan på provsvaren.

Klippte av armband och smet till flygplatsen

Det visade sig senare att Elliott Love testat positivt för covid-19 och de fick ett varsitt rött armband och informerades om att de skulle föras till ett slags karantäncenter. Men innan de hann bli eskorterade dit av sjukvårdspersonalen hade de redan bokat varsin flygbiljett hem till England.

Det var hotellpersonalen som hittade deras avklippta armband och larmade polisen. Paret greps sedan vid säkerhetskontrollen på flygplatsen och de fördes till en covid-19-avdelning på St. Lucy hospital.

”Ett polisärende”

Chefsläkaren Dr. Kenneth George säger till The Sun att flera brittiska turister har brutit mot Barbados covid-19-lagar.

– Det här är ett polisärende och jag är säker på att de bevis som finns kommer att lämnas in, säger han till tidningen.

Ber om ursäkt

Zara Holland ber om ursäkt i tidningen Barbados today. Hon säger att hon älskar ön som hon har besökt ett tjugotal gånger förut.

– Jag skulle aldrig äventyra ett helt folk som jag bara känner kärlek och respekt för.

Efter onsdagens domstolsförhandling kom realityprofilen undan fängelsestraff. I stället dömdes hon till 4 500 pund i böter, vilket motsvarar omkring 50 000 kronor, skriver The Sun.

Enligt brittiska Metro har Barbados haft 395 fall av covid-19 och 7 dödsfall sedan pandemin bröt ut.

 

Zara Holland och Elliott Love:

Publisert:

LÄS VIDARE