Kulturrådet

Coronastöd till konsertarrangör utreds

Av: 

TT

Krall Entertainment, som anordnar konserter med GES, har fått krisstöd av Kulturrådet och utreds nu av samma myndighet. Arkivbild.
Krall Entertainment, som anordnar konserter med GES, har fått krisstöd av Kulturrådet och utreds nu av samma myndighet. Arkivbild.

NÖJE

Nöjesarrangören Krall Entertainment utreds av Kulturrådet, rapporterar Dagens Nyheter. Kulturrådet har betalat ut tio miljoner till företaget i krisstöd under coronapandemin för uppskjutna eller uteblivna arrangemang.

Krall Entertainment har skjutit upp konserter med bland andra GES, Magnus Carlsson och Danny Saucedo till nästa år och valt att inte betala tillbaka pengarna till dem som köpt biljett. I stället gäller inhandlade biljetter till nästa års evenemang, något som gjort att företaget har anmälts till Allmänna reklamationsnämnden 440 gånger.

DN har granskat företagets ansökan om krisstöd och kommit fram till att Krall Entertainment angivit kostnader för hyra av utrustning som bolaget äger. Enligt bolagets ägare Patrik Krall har företaget utgifter som måste betalas för att man äger utrustningen.

Kulturrådet inledde en utredning för att kontrollera att villkoren för det utbetalade bidraget har efterlevts.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Ernst Kirchsteigers miljoninkomster

ÄMNEN I ARTIKELN

Kulturrådet

Coronaviruset

Danny Saucedo

Magnus Carlsson