Inger Nilsson ska prata om ikoniska rollen

Uppdaterad 2021-06-13 | Publicerad 2021-06-10

Inger Nilsson är en av årets sommarpratare.

Pippi Långstrump är givet ämne – men hon är inte helt förtjust att förknippas med den ikoniska rollen. 

– Det var inte alltid en dans på rosor, säger hon.

Skådespelaren Inger Nilsson, 62, är kanske framförallt känd för sin ikoniska roll som Pippi Långstrump. Hon ska debutera som sommarpratare den 11 juli.

– Först tänkte jag att det måste jag göra, sedan kände jag att jag inte hade något att prata om, sedan blev jag osäker igen. Så höll jag på, säger Inger Nilsson som inser att det blir svårt att undvika karaktären Pippi helt och hållet.

– Det namnet kommer väl att nämnas, men det var inte alltid en dans på rosor. Jag kommer att berätta utifrån hur jag har upplevt det och grejen med ”Sommar” är att det blir mina ord och jag skriver allt själv så jag får hoppas att folk tycker det är intressant.

Det känns som att du tycker att rollen blev lite av en förbannelse, vi vet att du inte tycker om när man i till exempel bildtexter skriver Inger ”Pippi” Nilsson?

– Nej, det gillar jag inte. Då blir det som att jag är född i den rollen. Man skulle ju inte skriva Peter ”Beck” Haber, där kan jag tycka att det blir som att jag inte finns om man måste nämna Pippi och då känner jag att då behöver man inte nämna mig överhuvudtaget. Jag är ju mer än bara den rollen.

Får vi reda på saker vi inte vet om Inger Nilsson?

– Ja, så blir det nog, haha!

LÄS VIDARE