Isabella Löwengrip: ”Skilsmässan var mitt initiativ”

Bloggprofilen berättar – därför ville hon skiljas

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
Isabella Löwengrip talar ut om skilsmässan från Odd Spångberg.
Foto: Martin Petersson
Isabella Löwengrip talar ut om skilsmässan från Odd Spångberg.

Isabella Löwengrip ville satsa på karriären.

När hon inte fick det stöd hon önskade från maken begärde hon skilsmässa.

– Vi hade olika värderingar och olika åsikter om familjelivet och karriären, så det funkade inte för mig, säger hon till Damernas värld.

I maj berättade Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 26, och maken Odd Spångberg, 29, att de skulle skiljas. De berättade det genom vad Löwengrip i sin blogg kallade ”ett gemensamt uttalande”.

Men nu avslöjar hon i en intervju med Damernas värld att det var hon som ville skiljas och förklarar också varför. På frågan om vad hon som professionell affärskvinna gör av alla känslor när hon nu ligger i en jobbig skilsmässa svarar hon:

– Jag är bra på att bita ihop. Jag är stark, men att gå igenom en skilsmässa med två små barn är såklart ingen lätt process. Jag är en rationell person, så när jag kände att ”det här är inte bra, nu måste jag gå vidare”, då gjorde jag det. Om jag inte mår bra gör jag något åt det. Skilsmässan var mitt initiativ. Vi hade olika värderingar och olika åsikter om familjelivet och karriären, så det funkade inte för mig.

”Jag står för den manliga dragen”

Av intervjun framgår att Isabella Löwengrip tyckte att hon och maken var för olika, att hon ville satsa på karriären och inte kände att han stöttade henne helt i det.

Hon beskriver sig också som den som ofta har mer typiskt manliga drag i sina förhållanden, medan hennes män fått stå för det mer romantiska.

– I en relation är det ofta jag som står för de manliga dragen, och männen som är de varma. Jag tappar inte upp bad eller tänder ljus direkt, säger hon till Damernas värld.

Samtidigt vet Isabella Löwengrip vad hon hoppas finna i en eventuell kommande relation.

– Han ska vara väldigt trygg i sig själv. Han ska backa upp mig i det jag gör och vara okej med att stå bredvid. Sen är jag faktiskt väldigt feminin, även om jag inte är den varmaste i relationen. Jag vill att män ska hålla upp dörren och så, säger hon till tidningen.

Skilsmässoansökan kom in till tingsrätten i maj i år och eftersom Isabella Löwengrip och Odd Spångberg har barn ihop har de sex månaders betänketid innan skilsmässan kan gå igenom.

Publicerad:

LÄS VIDARE