Lokets kritik efter missen i Bingolotto: ”Nöjda jävlar”

Hoppar in som Oldsbergs semestervikarie

1 av 3 | Foto: Johan Carlén/Folkspel
Leif ”Loket” Olsson.
NÖJE

Leif ”Loket” Olsson gjorde comeback i ”Bingolotto” på söndagskvällen.

Han lider med spelaren som missar tio miljoner.

– Folkspel, som står bakom detta, är så jävla nöjda … Jag har aldrig sett några nöjdare jävlar.

Leif ”Loket” Olsson, även kallad ”Mr Bingolotto”, gör comeback i rutan. På söndagskvällen gör 74-åringen det första av tre program som vikarierande programledare på sin gamla arbetsplats.

Den första halvan ”Bingolotto” med Loket löpte på som om knappt någon tid har gått och telefonen gick varm. Tv-profilen kände sig bekväm, trots sina hälsoproblem med yrsel.

– Det är lugnt och fint … Jag är inte riktigt bra i kroppen, jag har dålig balans, så därför vet man inte hur det kommer gå, men jag har ju inte ramlat än i alla fall. Det går bra, säger Leif ”Loket” Olsson till Nöjesbladet, som når honom i pausen.

Miljoner blev 100 000

En kvinna som i Lokets comebackprogram hade chans på tio miljoner landade i stället på 100 000 kronor. Bingoledaren lider med henne.

– Jag tycker det är synd när det blir så. Hon skulle väl åtminstone kunna få en halv miljon, men har man otur så har man. Så är det ju.

Leif ”Loket” Olsson passar på att ge en liten känga åt företaget bakom spelet.

– Men Folkspel, som står bakom detta, är så jävla nöjda. De skrattar och är så nöjda. Jag har aldrig sett några nöjdare jävlar.

Henrik Lindroth som är marknadschef på Folkspel låter förvånad över Leif ”Loket” Olssons kommentar till Nöjesbladet.

– Det uttalandet får stå för Leif. Jag var inte i studion i kväll, så jag har ingen kommentar till det.

Marknadschefen säger att Folkspel tvärtom hoppas på höga vinster.

– Vi hoppas att vinnarna vinner så mycket som de bara kan. Sen utgår jag från att alla som spelar ett spel i ”Bingolotto” hoppas på högsta vinsten, men det är ju slumpen som avgör. Ett lotteri är ett lotteri, säger Henrik Lindroth.

Oljud under färgfemman

Ett telefonsamtal stack ut under Bingolottos första halva. En färgfemman-spelande kvinna hade en liten son som gjorde tjoande och glada ljud i bakgrunden under hela telefonsamtalet.

Då fick den rutinerade programledaren svårare att fokusera.

– Ja, det var en liten pojke som var två år, va, tror jag hon sa? … Jag hörde inte allt hon sa, säger Loket till Nöjesbladet.

Loket: ”Klistra för munnen på pojken?”

Mitt i färgfemman slank en speciell kommentar ut ur programledarens mun: ”Kan du inte klistra för nåt för mun på pojken?”.

När Nöjesbladet nämner den kommentaren för Loket, avslutar han samtalet.

Under premiären av Lokets vikarievecka spelade Nya Vikingarna, med nya sångaren Kenneth Wahlberg. Loket, som har haft Christer Sjögren i programmet otaliga gånger, ger ersättaren godkänt.

– Det var trevligt. Det är inte samma gamla Vikingarna, det är det ju inte. Men han sjunger ju bra.

Leif ”Loket” Olsson ledde TV4:s ”Bingolotto” i tio år, mellan 1989 och 1999. Det var en succétid för programmet, som lockade upp till 3,1 miljoner tittare.

Nu vikarierar han för Ingvar Oldsberg, som är på utlandssemester.

ARTIKELN HANDLAR OM