Jessica Andersson hyllas av ensamma mammorna

1 av 2 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Jessica Andersson.

avStina Dahlgren

NÖJE

Jessica Andersson använde erfarenheten som ensamstående för att hjälpa mammorna.

Nu hyllas hon av deltagarna i ”Ensam mamma söker”.

– Hon har också gått igenom en sorg och ändå träffat kärleken. Det ger en hopp, säger Jenny Edlund.

Jessica Andersson, 43, är ny programledare för det populära programmet ”Ensam mamma söker” som har säsongspremiär nästa vecka. Hon har själv erfarenheter av att vara just ensamstående mamma som till slut hittat kärleken.

– Just nu svävar jag ju själv på moln eftersom jag är så löjligt kär i min kille, och jag tror att det var det som gjorde att jag kunde tacka ja till programmet. Att få ge tjejerna hopp om att det faktiskt kan bli så att man träffar någon, säger Jessica.

Ville vara en tjejkompis

Hon berättar att hon gick in mer för rollen som en tjejkompis än som en programledare.

– Jag är ju lite äldre än vad deltagarna är och har varit med om en del själv. Det var skönt att få dela med sig av sitt, hoppas att det hjälpte dem i den här resan, säger Jessica.

Beatrice Larsson, 26, är en av mammorna som letar efter kärleken i årets säsong.

– Det är väldigt skönt att det är Jessica som är programledare just för att hon har varit med om samma sak. Hon var väldigt förstående, säger Beatrice.

Ger hopp till mammorna

Även deltagaren Jenny Edlund, 34, kände samhörighet med programledaren vars liv på många sätt liknar hennes eget. Jessicas stöd gjorde att Jenny ändrade inställning till singelkillarna i programmet.

– Hon kom med jättemånga bra råd, ”ha is i magen, det kommer att bli bra, försök gå utanför din ram”, berättar Jenny.

– Hon har varit ensamstående lika länge som mig men hon har grejat det här. Hon har också gått igenom en sorg och ändå träffat kärleken. Det ger en hopp, säger Jenny.

ARTIKELN HANDLAR OM