Idol

PRESENTERAS AV

Anders Bagge: ”Tänker inte sitta och vara en surgubbe”

avMathilde Albinsson

Idol”-juryn tycker, kommenterar och bedömer.

Men många tittare tycker att årets expertpanel är för snäll.

– Vi är ganska tuffa på turnén, men på det här stadiet har vi ingen makt längre och då tänkte jag inte sitta där och vara en surgubbe, säger Anders Bagge.

1 av 2 | Foto: JIMMY WIXTRÖM
Anders Bagge.

Anders Bagge har medverkat i åtta säsonger av ”Idol”, men gjorde ett uppehåll 2016.

I år är han tillbaka i en upplaga av TV4:s talangtävling som han beskriver som den bästa någonsin.

Redan nu, efter tre fredagsfinaler, ser han fyra starka deltagare som han tippar blir farliga för övriga idoler.

– Jag tycker att gapet börjar bli större faktiskt, än vad man trodde. Man märker att det är vissa som börjar dra ifrån. Man märker väl att det finns fyra stycken där som kommer gå längst, säger han och fortsätter:

– De som står som starkast just nu och har varit jämnast, tror jag och baserat på hur det ser ut i dag, är Gabriel, Chris, skåningen Jocke (Joakim Jakobsson, reds. anm.) och Jemima. De tar hela tiden kliv framåt.

Men om startfältet är starkt så är det samtidigt många av Aftonbladets läsare samt tittare på sociala medier som anser att juryn inte alltid håller måttet. Den är för snäll.

”Juryn öser beröm över allt”

”Juryn är för "snälla" det skulle vara bra med lite konstruktiv kritik”, skriver en i Aftonbladets live-chatt.

”Wow juryn ger Chris lite negativ kritik. Jag faller nästan av stolen, så chockad är jag”, menar en annan.

”Gillar Jemimas attityd men jeesez , Favorisering bland juryn?”, kommenterar en tredje.

”Är det inte dags att lägga ned den här skiten nu? Juryn öser beröm över ALLT, hur fruktansvärt dåligt det än är. Är svenska folket verkligen så lågbegåvade att ni köper detta?!”, ryar en fjärde.

”Vad har hänt med juryn?! Tycker det är jättejobbigt att lyssna på dom, pratar i mun på varandra, svamlar och flamsar mest och känns alldeles för mesiga!!!”, undrar en femte.

Ska vara ett familjeprogram

Anders Bagge ger svar på tal:

– Vårt jobb är ju att säga vad vi tycker. Det är ganska svårt. Man har femton sekunder på sig att säga något vettigt. Och så har vi ju olika roller i juryn. Jag har väl min roll som lite ”bamsebjörn”, säger han och fortsätter:

– Men jag ger ganska mycket kritik också, konstruktiv kritik, men det är så tråkigt om jag bara ska ge den. Jag viskar det lite i kulisserna i stället. Det är inte kul med bara paneler som är stenhård.

– Jag lovar dig att om man gör en enkätundersökning så ser man att vi har ökat i alla våra siffror och det är nog på grund av att vi är ett bra familjeprogram också. Det här ska vara ett ”feel good-program”. Vi är ganska tuffa på turnén men på det här stadiet har vi ingen makt längre, och då tänker jag inte sitta där och vara en surgubbe.

Juryns tyckande i programmet tror han ändå inte har någon större effekt på hur tittarna röstar.

– Jag tror att den påverkar, men den påverkar nog inte hela vägen. När de kör repriserna igen så har nog mycket förändrats. Då har man inte med sig vad vi har sagt. Det är nog då folk börjar rösta på sina favoriter.

Den som fick lämna programmet efter den tredje fredagsfinalen var Olivia Åhs.

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för Idol-deltagarna

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol