Stjärnorna sörjer Meat Loaf: ”Skrämmande och gosig samtidigt”

Av:  Ann Edliden/TT

Meat Loaf hyllas av Hollywood. Arkivbild.
Meat Loaf hyllas av Hollywood. Arkivbild.

Meat Loaf lämnar ett tomrum efter sig i musik- och filmvärlden. Cher sörjer sin duettpartner och Boy George delar med sig av en anekdot från sitt möte med sångaren.

”Jag hade så kul med Meat Loaf när vi gjorde 'Dead ringer'. Är väldigt ledsen å hans familjs, vänners och fans vägnar”, skriver Cher på Twitter.

Brittiska komikern Stephen Fry skriver att han och Meat Loaf gjorde en sketch tillsammans i ”Saturday night live” i mitten av 1980-talet.

”Han hade egenskapen att vara samtidigt skrämmande och gosig. Något som är sällsynt och ganska underbart”, skriver Fry.

Skådespelaren Edward Norton delar med sig av en bild på sig själv och Meat Loaf från filmen ”Fight club”, där sångaren hade en biroll.

”Jag brukar inte spara bilder från filmer, men den här hänger på mitt kontor hemma eftersom jag ler varje gång jag tittar på den. Det står 'Kärlek och kramar, Meat” och det sammanfattar honom. Han var så rolig. Och varsam. Och kärleksfull mot alla. En underbar själ. Vila i frid, Meat Loaf”, skriver Norton.

Tyler chockad

Bonnie Tyler fick en stor hit med ”Total eclipse of the heart”, skriven av Meat Loafs partner Jim Steinman. Enligt Meat Loaf var låten tänkt att komma ut på albumet ”Midnight at the lost and found”, men skivbolaget vägrade betala Steinman och det slutade med att han gav bort den till Bonnie Tyler i stället.

Historierna går dock isär och enligt Steinman själv så var ”Total eclipse of the heart” hela tiden tänkt för Tylers album, vilket han skrev flera låtar till.

Bonnie Tyler skriver att hon är chockad av nyheten om Meat Loafs bortgång.

”Jag är chockad och ledsen av nyheten om Meat Loafs död. Han var, som ni säkert kan föreställa er, 'larger than life' med en röst och scennärvaro som är svår att matcha. Han var en enastående talang och personlighet. Vila i frid”, skriver hon.

”Ljuda av rock”

Boy George ger Michael Lee Adays (som han egentligen hette) familj sina kondoleanser och berättar en lite mystisk anekdot om ett möte med sångaren.

”Han vände mig upp och ned en gång på en restaurang i St John's Wood”, skriver den brittiske sångaren.

Meat Loaf hade en bakgrund inom musikaler och teater och musikallegendaren Andrew Lloyd Webber hyllar honom i sociala medier.

”Himlens valv kommer nu att ljuda av rock. Vila i frid, Meat Loaf. Hälsa Jim från mig”, skriver han.

Publisert:

LÄS VIDARE