Man stämmer Gwyneth Paltrow – påstår att ”vaginaljuset” exploderade

Stjärnans företag Goop: ”Ett försök till att få stort skadestånd”

Det hettade till när en man tände på Gwyneth Paltrows omtalade ”vaginaljus”.

Lite väl mycket faktiskt.

Plötsligt stod doftljuset i lågor och exploderade.

”Det här luktar som min vagina”, döpte skådespelaren och Oscarsvinnaren Gwyneth Paltrow, 49, ett omtalat doftljus till förra året, som hennes livsstilsmärke Goop säljer för knappt 700 svenska kronor.

Nu påstår en man i Texas, USA, att han kunde ha dött när han hade ljuset tänt på sitt nattduksbord och det plötsligt stod i lågor och exploderade.

Därför stämmer han nu Goop och kallar ”vaginaljuset” för farlig.

Gwyneth Paltrows företag Goop lanserade ljuset med vaginadoft i fjol.
Gwyneth Paltrows företag Goop lanserade ljuset med vaginadoft i fjol.

Vill ha stort skadestånd

I stämningsansökan, som TMZ tagit del av, försöker han nu få ihop en grupptalan mot Goop för brott mot garanti- och produktansvar, och kräver ett skadestånd på över fem miljoner dollar, cirka 43 miljoner kronor.

En företrädare för Goop säger i en kommentar till TMZ:

”Vi är övertygade om att det här påståendet är oseriöst och ett försök att få ett stort skadestånd från en produkt som varit omtalad i pressen.”

Företrädaren säger också att de litar på företaget som levererar ljusen och att de har genomgått alla typer av säkerhetstester enligt branschstandard.

Även kvinna i London anklagar Goop

Brittiska tidningen Mirror skriver att det inte är första gången som kunder rapporterat om problem med ljuset. En kvinna i London hävdade tidigare i år att ljuset exploderade och orsakade ”ett inferno” i hennes rum och nästan brände ner hela hennes boende.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN