Bianca Ingrosso ber om ursäkt efter kritiserade julkalendern

”Kommer ta till mig av kritiken”

Uppdaterad 2021-12-09 | Publicerad 2021-10-30

Klagomålen har strömmat in mot Bianca Ingrossos julklander.
Klagomålen har strömmat in mot Bianca Ingrossos julklander.

Caia:s julkalander har fått enorm kritik av de som köpt den.

Nu ber sminkföretagets grundare Bianca Ingrosso om ursäkt till de kunder som blivit besvikna över innehållet.

– Det var längesedan jag var så här ledsen, säger hon på Instagram.

Tidigare veckan släppte sminkföretaget Caia Cosmetics sin allra första julkalender. För 1795 kronor fick kunderna hem en kalender innehållandes 24 påsar fyllda med olika skönhetsprodukter.

Trots att Caia:s grundare Bianca Ingrosso, 26, uppmanade de som köpt kalendern att vänta till den 1 december med att öppna så var det flera som tjuvstartade. Och kritiken lät inte vänta på sig. På sociala medier skrev flera kunder att de kände sig lurade på innehållet, som inte motsvarade deras förväntningar.

Bianca Ingrossos ursäkt

Nu ber Bianca Ingrosso om ursäkt till de som inte är nöjda med kalendern.

– Jag ber så hemskt mycket om ursäkt till alla er som är besvikna över innehållet, vi har verkligen gjort vårt absolut bästa för att göra en så bra julkalender som möjligt till ett rimligt pris så att alla skulle ha möjlighet att kunna köpa den här julkalendern, säger hon i en Instagram story.

Bianca Ingrosso om julkalender-gate på sin Instagram story.
Bianca Ingrosso om julkalender-gate på sin Instagram story.

Många har kritiserat att det är så många travel size-produkter i kalandern, alltså mindre varianter. De tror inte på att värdet på produkterna ska motsvara 3595 kronor, som företaget och Bianca Ingrosso säger att den ska göra. Ingrosso säger i sin story att de aldrig skulle lura kunderna på kalenderns värde.

– Det var längesedan jag var så här ledsen, och det är inte för att det är synd om mig utan det är för att jag tycker det är så tråkigt att det finns människor där ute som tror att vi har några avsikter som inte finns. Det är väldigt tråkigt.

Hon säger att det alltid är välkommet med konstruktiv kritik, men att hon aldrig kommer att acceptera rent hat. Nu ska hon se över hur de kan förbättra framtida kalendrar.

– Jag lovar er att jag kommer ta till mig av kritiken och jag lovar att jag kommer göra mitt absolut bästa till nästa år.

Caia Cosmetics svarar på kritiken

Även Caia har gått ut på sina sociala medier och bett om ursäkt till besvikna kunder.

Caia Cosmetics julkalender.
Caia Cosmetics julkalender.

”Vi är otroligt ledsna när våra kunder är besvikna. Varje dag när vi kliver upp ur sängen har vi på Caia ett mål och det är att göra er glada och nöjda. Nu har vi inte lyckats med det och det är vi otroligt ledsna över.” skriver de på sin Instagram story.

De förklarar att de inte har kunnat lägga i vissa produkter i kalandern då de vill att alla produkter ska passa alla oavsett vilken hudton man har. Därför har man valt bort till exempel rouge, bronzer och foundations.

”Vi tar till oss av kritiken, vi lyssnar och vi kommer göra vårt allra yttersta för att inte göra er besvikna framöver”, skriver Caia.

LÄS VIDARE