Så håller Peter Forsberg formen – med tv-trick

1 av 4
NÖJE

Peter Forsberg är ett av namnen i ”Mästarnas mästares” jubileumshow 2018.

Nu avslöjar han en viktig anledning till varför han ställer upp i programmet överhuvudtaget.

– Man får någon form av motivation till att träna, säger han.

Hockeylegenden Peter Forsberg har en makalös karriär bakom sig.

Han har vunnit VM, OS och Stanley Cup. Förra året kammade han även hem ”Mästarnas mästare” och är återigen aktuell i tävlingsprogrammets jubileumsshow.

Men kraftpaketet Peter ”Foppa” Forsberg tycker egentligen att det är ganska trist att träna. Hade han inte fått erbjudande om att medverka i fysiskt ansträngande underhållningsprogram på tv, så skulle han kanske soffa ihop ordentligt.

– Har jag ingenting för mig så tränar jag väl en gång i veckan. Det är väl ena anledningen, tycker jag, till att man är med i de här programmen. Man får någon form av motivation till att träna, säger han.

Sliter tre gånger i veckan

Förutom SVT:s tävlingsprogram ”Mästarnas mästare” 2016 och 2018, syntes han nyligen i ”I det största äventyret” på TV4.

– Man skulle absolut vilja träna mer, men man sliter väl en tre gånger i veckan i alla fall.

Är tre gånger i veckan det normala träningsupplägget för dig?

– Njae, har jag ingenting för mig så är det väl en gång i veckan. Just när jag la av med hockeyn så hade jag typ två år då jag inte gjorde någonting. Det var supersvårt att vara ute och springa eller gå på gymmet när jag inte hade något mål framför mig. Jag tycker det är bra när de här programmen kommer, så man har något att träna för.

Det är ganska skönt att höra att till och med tidigare idrottsstjärnor behöver en spark i baken för att faktiskt ta sig till gymmet och träna.

– Jo, men så är det. Jag lovar dig, just när jag la av såg jag ingen anledning att gå till gymmet och köra bänkpress liksom. Men så var jag ju med i ”Mästarnas mästare” förut och ”Det största äventyret”, som var rätt jobbigt också, och nu Mästarnas igen, så man håller igång, säger Peter Forsberg och fortsätter:

– Det är nästan det största ”pluset”. Inför tv-programmen har man ett mål att de här datumen måste jag vara i så bra form som möjligt.

Försöker gå ner i vikt

Det är bara veckor kvar till inspelningsstart. Peter Forsberg ligger i hårdträning.

– Jag försöker gå ner något kilo i vikt. Om man tittar på de som mer är med i programmet så är ju jag bland de tyngre va, så jag tror att jag måste vara lite snabbare och lättare. Så jag tränar så mycket förbränning som möjligt nu. Jag springer mycket faktiskt. Jag vill inte springa för mycket heller, med tanke på förslitningar. Det blir en del cykelpass och löpning.

I ”Mästarnas mästares” 10-årsjubileum är det inte den bästa idrottaren som ska krönas – utan den bästa sporten. Deltagarna tävlar i lag med andra idrottare som har verkat i sporter med liknande förutsättningar.

”Kommer bli tufft”

– De är duktiga hela bunten. Det är svårt att säga om det är simning, skidor eller fotboll som blir största hotet. Det beror på vilken gren det blir på slutet. Det kommer bli tufft det här.

Vinnarskallen är påkopplad. Peter Forsberg ger sig inte bara in i matchen för att komma i form. Ytterligare en seger skulle sitta fint, säger han.

– Jag tror ingen åker dit bara för att lapa sol. Det är väl inte Stanley Cup eller OS-final, tänkte jag säga, men det är ganska nära ändå, säger han med ett skratt.

ARTIKELN HANDLAR OM