Jennifer Åkerman ny deltagare i ”Svenska Hollywoodfruar”

I höst får bland andra Maria Montazami och Gunilla Persson sällskap av en ny Hollywoodfru.

Jennifer Åkerman gör entré – med ett tydligt mål i sikte:

– Jag vill inte bara vara med i tv och vara en fru, utan jag vill visa vem jag är och vad jag gör, säger hon, som satsar stort på sin musikkarriär.

Hon är musiker, bloggare, modell, tidigare ”Let’s Dance”-deltagare – men kanske fortfarande mest känd för att vara Malin Åkermans lillasyster.

I höst får svenska folket verkligen lära känna Jennifer Åkerman, 28, när hon kliver in som en av de nya fruarna i TV3:s realityshow ”Svenska Hollywoodfruar”.

– Jag är nog den av fruarna som är mest annorlunda. Jag gör inte så ”fruiga” saker, har inga barn och kanske lever ett lite yngre liv än de andra. Jag vill inte bara vara med i tv och vara en fru, utan jag vill visa vem jag är och vad jag gör, säger Jennifer Åkerman, när Nöjesbladet når henne på telefon.

Kravet: Ville visa upp sin musik

Men det var trots allt inte en självklarhet att tacka ja till att medverka.

– Första reaktionen var att jag är för ung och inte alls i samma typ av värld. Men de övertygade mig. Jag trodde att det bara skulle handla om att åka och shoppa, fixa naglarna och massa bråk. Men det var faktiskt väldigt genuint, säger hon.

Hon ställde ett krav: Att få visa upp sin musik. Jennifer Åkerman är sedan en tid tillbaka del av ”Bloke & Bird” tillsammans med gitarristen och låtskrivaren Lorenzo Jansson Kinman.

– Jag körde inte ”antingen eller”, men jag ville definitivt visa vem jag är, visa upp min musik och det var roligt att de var så positiva till det.

Fick ett fan – i Maria Montazami

I programmet spelade Jennifer Åkerman och Bloke & Bird in sin debutsingel – och Maria Montazami med familj fick agera testpublik – som gav tummen upp för nya låten.

– Hon ville så himla gärna det. Vi stod på baksidan vid poolen och sjöng med gitarr. Det var himla roligt. Så singeln kommer ut med själva programmet. Det är en kul poplåt som vi skrev för några år sedan och som heter ”Brooklyn Kid”, och Maria tyckte om den så himla mycket. Hon är verkligen sådär mysig på riktigt som alla tänker. Himla gullig och välkomnande familj, säger hon.

Höstens säsong av ”Svenska Hollywoodfruar” har premiär på TV3 och Viafree den 5 september.

Publisert:

LÄS VIDARE